SON DAKİKA
Hava Durumu

“Zeka Oyunları Öğrencilerimizin Başarısını Arttırıyor”

Cumhuriyet Orta okulunda öğrencilerin günlük hayatta karşılarına çıkacak; üretkenlik, düşünme becerileri, görsel algı gibi konulara odaklanmaları ve kendilerini geliştirebilmeleri için “Zeka Oyunları Dersi” verilmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Zeka Oyunları Öğrencilerimizin  Başarısını Arttırıyor”

Akıl oyunları dersi olarak da adlandırılan ve bilinen zeka oyunları dersi sayesinde okullarda öğrencilerin eğitimciler tarafından fark edilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda Cumhuriyet Orta okulunda “Zeka Oyunları Dersi” verilmeye başlandı. Okul Müdürü Eyüp Sarıcalar “Zeka oyunları ile öğrencilerimiz günlük hayatta karşılarına çıkacak; üretkenlik, düşünme becerileri, görsel algı gibi konulara odaklanmaktadırlar. Bu özel sınıftaki her oyun öğrencilerimizin farklı yeteneklerinin ortaya çıkmasına ve yeteneklerinin geliştirmesine yardımcı olmaktadır. Okulumuzda Zeka Oyunları dersi içeriğinde akıl oyunları, işlem oyunları, strateji oyunları, sözcük oyunları, mantık oyunları ve mekanik oyunlarını kapsıyor. Okul yönetimimizin gerekli koşulları sağladığı sınıfta, zeka oyunları sertifikalı Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Semih Galip Biyaz, öğrencilere eğlenerek ve oynayarak belirli temel becerileri ders içinde uygulamalı olarak öğretiyor.” Dedi.

 Öğrencilerin sahip oldukları potansiyelin geliştirilmesi amaçlanmaktadır

Akıl oyunları dersi olarak da adlandırılan ve bilinen zeka oyunları dersi sayesinde okullarda öğrencilerin eğitimciler tarafından fark edilmesi hedeflenmektedir. Öğretmenlerin, zeka (akıl) oyunları dersinde öğrencilerin sahip oldukları zekâ potansiyellerinin farkına varmaları sağlanarak, öğrencilerin sahip oldukları potansiyelin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerin, karşılaştıkları problemler karşısında orijinal ve yeni çözüm yolları geliştirmesi, pratik düşünmesi, sorun durumunda doğru kararlar verebilmesi gibi bir dizi beceri ve yeterliliklerin geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla okulumuzda 5. Sınıftan 8. sınıfa kadar düzenlenen zeka oyunları dersi öğretim programı mevcut. Okulumuzdaki seçmeli zekâ oyunları dersi ve bu ders kapsamındaki uygulamalar zeka oyunları dersi öğretim programına göre yürütülmeye çalışılıyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.