SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayvancılığın kalbi Korkuteli’de atacak

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAPALI HAYVAN PAZARI VE BORSASI KORKUTELİ’DE AÇILIYOR

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Hayvancılığın kalbi  Korkuteli’de atacak

Korkuteli Belediyesi tarafından Bölge Trafik Müdürlüğü'nün ilerisindeki 23 dönümlük arsaya projelendirilen Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsası inşaatında sona gelindi. Korkuteli'ne yeni bir vizyon kazandıracak olan proje 8 Temmuz Çarşamba günü (yarın) saat:17.00’da kurban kesilerek hizmete açılacak.

TÜRKİYE'DE ÖRNEĞİ YOK

Antalya bölgesinde resmi olarak bir pazar olmaması nedeniyle tüm ilçelerin hayvanları artık Korkuteli'nde satılacak.  Korkuteli Belediyesi tarafından projelendirilen Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsası büyükbaşta ülkenin en büyüğü, küçükbaşta ise Türkiye'nin 2'inci en büyüğü. 6 bin küçükbaş hayvanın, 3 bin büyükbaş hayvanın aynı anda alım satımı yapılabilecek kapasitede olan proje Korkuteli'ne yeni bir vizyon kazandıracak. Korkuteli bu projeyle Antalya'nın 19 ilçesi dâhil, Denizli, Burdur, Isparta ve Muğla gibi illerden de birçok hayvancıyı çekerek, cazibe merkezi olacak.

SAAT:17.00’DA AÇILACAK

Ocak ayı itibariyle yapımına başlanan proje yarın itibariyle hizmete giriyor. Açılış ile ilgili Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, “Değerli Korkuteliler; 8 Temmuz Çarşamba günü Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsası faaliyete başlıyor. Allah nasip ederse saat 17.00’da duasını yapıp kurbanını keseceğiz. Tüm hayvan üreticilerimiz ve tüccarlarımız çarşamba günü sabah itibari ile yeni yerimizde faaliyet gösterebileceklerdir. Başta ilçemize, Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı ve bereketli olması dileklerimizle. Az Laf, Çok İş." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.