SON DAKİKA
Hava Durumu

İlçenin İlk Z Kütüphanesi açıldı

Dün öğleden sonra geniş katılımlı bir açılış programı ile ilçenin ilk Z Kütüphanesi Yaşar Sadi Tekin İlkokulu'nda açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İlçenin İlk Z Kütüphanesi açıldı

Yaşar Sadi Tekin İlkokulu'nda dün öğleden sonra Korkuteli’nden ve Antalya’dan geniş bir katılımla ilçenin ilk Z Kütüphanesinin açılışı yapıldı. Z kütüphaneler; İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek veriyorlar. İçerisinde temel eserleri de barındıran z-kütüphaneler, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirerek öğrencilere zaman bağımsız, akşam 20.00-21.00 saatlerine kadar hizmet imkanı sağlıyor. Korkuteli’nin ilk Z Kütüphanesinin açılışına okulun hayırseveri Yaşar Tekin, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Batı,  belediye meclis üyeleri, İlçe Mili Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, diğer kurum amirleri, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı İlhami Yıldıran ve yönetimi, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Yıldız ve yönetimi katıldı. Açılış töreni saygı duruşu İstiklal Marşı ile başladı.

“Ancak kütüphane kültürü çok başka bir şeydir”

Ardından Okul Müdürü İsmail Toprak açılış konuşması yaptı. Toprak “ Değerli misafirler hepiniz hoş geldiniz. 2017 yılında başlayan projede ilk olarak bizim okulumuz seçildiği için minnettarız. Her şey daha güçlü nesiller için. Lafı daha fazla uzatmak istemiyorum. Hoş geldiniz.” Dedi. Daha sonra kürsüye gelen Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu; “ Değişen dünya koşulları ve küreselleşme ile artık bizler kütüphanelere gitmiyoruz, kütüphane bizlerin ayağına geliyor. Ancak kütüphane kültürü çok başka bir şeydir. Z kütüphane ile çocuklarımıza okuma alışkanlığı ve kütüphane alışkanlığı kazandırmış olacağız. Çünkü kitaplardaki hiçbir bilgi teknolojik ortamda bulamayız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” Dedi. Konuşmanın ardından kurdele kesme törenine geçildi.  Tören sonunda okulun ilk mezun öğrencileri kütüphaneye ilk kitap yardımını gerçekleştirdiler. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.