SON DAKİKA
Hava Durumu

Kimin fetöcü olduğunu herkes görecek

İYİ PARTİ Korkuteli Kurucu İlçe Başkanı Süleyman Yıldız gündem değerlendirmesinde bulundu ve “Kimin FETÖCÜ olduğunu iktidara gelince ortaya çıkaracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Kimin fetöcü olduğunu herkes görecek

Yıldız, “Sn. Bahçeli partisinin gurup toplantısında erken seçimi işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmeden sonra 24 Haziranda erken seçim yapılacağı ilan edildi. İktidar kanadı çok mutluydu çünkü muhalefeti hazırlıksız ve dağınık yakaladıklarını düşünüyorlardı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının henüz belli olmaması, İyi Parti de yeni kurulduğu için hukuksuz bir biçimde seçime alınmayacağını ve dolayısıyla muhalefeti ters ayakta yakalayacaklarını düşünüyorlardı. Tabi baskın seçim planları daha en başından bozguna uğrayınca sinirlendiler, yine başladılar FETÖCÜ suçlamalarına. "Ne istediniz de vermedik", "bitsin artık bu hasret" diye Fetullah Gülen'e zamanında methiyeler düzen bu zihniyetin ilkokul çocuğu gibi yaptıkları suçlamalarına tüm halkımız gibi biz de gülüp geçiyoruz. Halkımız hiç merak etmesin 24 Hazirandan sonra kimin FETÖCÜ olduğunu iktidara gelince ortaya çıkaracağız.” dedi.

“ Baskın seçim planları daha en başından bozguna uğrayınca sinirlendiler”

Yıldız, “ CHP'li 15 Milletvekilinin partimize geçiş sürecine dikkatlice göz atalım. Öncelikle demokrasi kahramanı isimleri Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılacak 15 milletvekilini canı gönülden tebrik ediyorum. Kendileriyle ne kadar gurur duysalar azdır. Konuyla ilgili görüşmeler 20 Nisan Cuma günü gerçekleşti. Meral Akşener hanımefendi Manisa il binamızın açılışından sonra İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Aynı gün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiği seçime girebilecek partiler listesine İyi Parti'yi de dahil etti. Bu İyi Parti'nin seçime girmesinde hukuken bir eksiğin bulunmadığı anlamına geldiği için YSK'dan partimizin seçimlere girmesi yönünde bir karar çıkması gerekiyordu. Ancak bu konuda hem CHP, hem de partimiz karamsardı. Çünkü AKP'den Mustafa Elitaş kendisine yöneltilen soruya ilişkin "İyi Partililer kusura bakmasınlar, bir sonraki seçime hazırlansınlar" açıklaması geldi ve AKP'nin YSK'ya vereceği talimatı açık etmişti.” Dedi.

“ Bundan sonra da bozguna uğrayarak devam edecekler”

Yıldız, “  Aynı gün 11 kişiden oluşan YSK üyeleri 10 kişi olarak toplanmış, İyi Parti'nin seçime girip giremeyeceğini oylamış ve 5'e 5 oylar eşit çıkmıştır. YSK kararını Pazartesi açıklayacağını bildirdi. YSK başkanı da sorular karşısında çekimser cevaplar verdi. O günkü toplantıda eksik olan üyenin, İyi Parti'nin seçime giremeyeceği yönünde oy kullanacağı kanaatine de varıldı. Pazartesi günü çıkacak karar beklenseydi, karar olumsuz çıkacak ve 15 vekilin geçmesinin bir anlamı kalmayacaktı. Bu yüzden her iki parti de ortak karar ile baskına baskın bir karar alarak Pazar günü CHP'li 15 milletvekilinin İyi Parti'ye geçtiği duyuruldu.  Böylece 5 milletvekili bulunan İyi Parti 20 milletvekiline ulaşmış ve mecliste gurup kurmuş ve seçimlere girme olanağına kavuşmuş oldu. Pazartesi günü kararını açıklayacağını bildiren YSK nedense 1-2 saat sonra yani Pazar öğleden sonra İyi Partinin hem teşkilatlanmasını tamamladığı, hem de mecliste gurubu bulunduğu için seçime girebileceği açıklandı.” Dedi.

“Gün geçtikçe büyüyoruz.”

Yıldız, “ İktidar cenahı bu baskına baskın hamleden sonra sinirlendi. Haklılar, çünkü bütün planları en başından bozguna uğradı ve bundan sonra da bozguna uğrayarak devam edecekler. Buna alışmalarını öneriyorum.   Meral Akşener hanımefendinin açıkladığı gibi bu daha başlangıç. Sürprizlerimiz devam edecek ve eminim ki 25 Haziran sabahı çok iyi günlere uyanacağız. Hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, rantın değil hakkın üstün olduğu, özgürce, kardeşçe, korkmadan yaşayabileceğimiz günlere kavuşacağız. Gün geçtikçe büyüyoruz. Buradan halkımıza seslenmek istiyorum. Genel merkezimiz hiç bir gelen merkezin olmadığı kadar hareketli ve coşkulu. Oradan yayılacak coşku dalgası yakında hepimizi saracak.  Biliyorum ki iktidar partisi yıllarca baskıcı ve hukuksuz politikalarıyla sizleri korkuttu. Korkmayın! Korkmayın çünkü korkunun ecele faydası olsaydı korkaklar ölmezdi. Hepinizi ilçe binamıza bekliyorum. Türkiye İYİ olacak inşallah.” İfadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.