SON DAKİKA
Hava Durumu

ERKEN SEÇİMİN SORUMLULUĞU MHP VE AKP’NİNDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’a teslim etmesinin ardından daha sık dile getirilen erken seçim ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2015 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2015 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
ERKEN SEÇİMİN SORUMLULUĞU MHP VE AKP’NİNDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'nin 45 günün sonunda erken seçime gideceğini belirtti, "1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu daha sık dile getirilen erken seçim ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Küçükkavukçu; “Artık herkes YSK da dahil herkes genel seçimlerin Kasım ayında tekrarlanacağını dile getirmeye başlamış. Hatta Kasımda seçimlere kesin gözüyle bakılmaktadır. Öncelikle gelinen bu durumun ülkemiz menfaatine olmayacağı kesindir. CHP olarak partimizin zarar görmesini göz alıp ülke menfaatleri için AKP ile koalisyon kurmak için uğraş gösterilmiş ama AKP’nin kısa sürede ülkeyi tekrar seçime götürecek bir koalisyon teklifine karşı çıkılmıştır. 7 Haziran seçilerinin tekrarlanması demek halkın o gün verdiği kararı beğenmeme anlamına gelecektir. Koalisyon kurmayan bunun için çaba harcamayan ilk günden kapıları kapatan MHP’de en az AKP kadar olası bir seçimin sorumluluğunu taşımaktadır. Daha öncede ülkeyi kaosa sürükleyen erken seçimi dayatan partilere halkımız sandıkta hesabı sormuştur. Kasım ayında yapılacak bir seçimde sorumluluktan kaçan MHP’ye ve iktidar hırsına yenik düşen AKP’ye halkımız gerekli cevabı sandıkta verecektir. Biz CHP olarak ülkede bunca terör olayı yaşanırken her gün şehit haberi ile sarsılırken bölücülere fırsat vermemek için gerekli sorumluluğumuzu yerine getirdik takdir halkımızındır” şeklinde konuştu.

CHP’ de hareketli üç seçim var

Küçükkavukçu Parti içi değerlendirme de yaparak; “CHP tüzük gereği yapılacak olan seçim yeni bir seçim olduğu için milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenme şartı bulunmaktadır. Zamanın kısıtlı olması dolayısı ile eğer YSK’da kabul ederse parti meclisinde alınacak bir karar ile aynı listelerle seçime gidilebilir. Veya tüzük değişikliği için kurultay toplanması gerekmektedir. Aynı zamanda olağan kongre süreci de devam etmektedir. İlçe olarak bu seriye bağlı olarak 19.8.2015 günü ilçe delegelerimizi yoğun bir katılım ile belirledik. Şimdi ise ilçe kongresi için verilecek tarihi beklemekteyiz. Yani CHP nümüzdeki günlerde hareketli üç seçimi aynı anda yürütecek bir sürece girmiştir. Bu süreç partimizin canlılığı hareketliliği açısından tabanın üyelerinin karar verecek olması dolayısı ile seçilere bir sıfır önde başlayacaktır. İlçe olarak her türlü formülü değerlendirip çalışmalarımızı bu yönde yapmaktayız. Olası bir erken seçime tecrübeli olarak girmek bizim avantajımıza olacak. Oylarımızın artacağına inanıyorum”   dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.