SON DAKİKA
Hava Durumu

HER ŞEY KORKUTELİ İÇİN

Gazetemizin yayın hayatına başlaması sebebiyle Korkuteli Belediyesi’ni ziyaret ettik ve Belediye Başkanı Hasan Gökçe ile sizler için bir söyleşi gerçekleştirdik. Gazetemizin açılışını tebrik eden Başkan Hasan Gökçe, “Yayın hayatınızın başarılarla dolu olmasını temenni ederim. İlçemizi tek seslilikten kurtardığınız için teşekkür ederim. Umarım doğru ve tarafsız haberlerle halkımızın hizmetinde olursunuz” dedi.\\r\\n

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2013 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
HER ŞEY KORKUTELİ İÇİN
- Korkuteli Manşet Gazetesi olarak yayın hayatımıza başlıyoruz. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
-Öncelikle böyle bir girişimde bulunduğunuz için tebrik ederim. Bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği bir dünyada yaşıyoruz. Gazeteler halkla iktidar arasındaki bağlantı noktalarıdır. En doğru habere en hızlı ve en güvenilir şekilde ulaşmak her vatandaşın hakkıdır. Korkuteli halkına faydalı olacağını düşündüğüm bir oluşum. Hoşgeldiniz diyorum ve başarılarla dolu bir yayın hayatı dilerim. 
- İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz. Halkımıza doğru ve tarafsız haber ulaştırmak birinci hedefimiz olacak. Yaklaşan yerel seçimlerin de etkisiyle hareketlenen siyasi partiler ve Korkuteli’ndeki seçim atmosferi hakkındaki ne düşünüyorsunuz?
-Seçimler her zaman hem halk için hem de yönetici adayları için heyecan verici bir süreç olmuştur. Yerel seçimler partilerden çok kişilerin yarıştığı bir siyasi sahnedir. Adaylar kesinleşmeden konuşmak çok erken olacaktır. Seçim için özel olarak bir planımız yok hizmetlerimize devam ediyoruz.
-  Sayın Başkanım, 29 Mart 2009 seçimlerinde nasıl bir belediye tablosuyla karşılaştınız. O günkü belediye yapısı ile bugünkü yapıyı karşılaştırır mısınız?
- Biliyorsunuz biz, yönetimi yine AK Partili bir başkandan devraldık Kendimizce güzel ve doğru olan tüm projeleri bitirdik ya da bitirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü biz Korkuteli’ne hizmet edecek, hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek, beğenisini kuvvetlendirecek her şeye varız. Öncelikli görevimiz bu. Bu anlamda devraldığımız işleri tabii ki bitirdik. Belediyemizin artı ve eksi yönlerini belirledik. Kısa, orta ve uzun vadede yapacaklarımızı belirledik ve ona göre de çalışmalarımıza başladık. Hamdolsun, bugün planladığımız yere varmak üzereyiz.
- Projelerinizden biraz bahseder misiniz?
- Yürüttüğümüz yoğun altyapı çalışmalarıyla hemşerilerimizin sorunlarını en aza indirmeye çalışırken, Korkuteli’ne değer katacak projeler için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıllardır Korkuteli’nin altyapı konusundaki sıkıntıları gidermek için yoğun çalışmalar yapıyoruz.  Atık su arıtma tesisi, mezbaha, hal projesi, Antalya Caddesi, medresenin restorasyonu, otogar gibi bir çok önemli projeye imzamızı attık. Halkımızın daha güvenli, rahat ve sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yapmalarını sağlamak ve park sorununun ortadan kalkması için Turgut Manavoğlu Kapalı Pazar Yeri inşaatını tamamlayıp hizmete açtık. Şehrin üç önemli girişine Korkuteli’nin simgesi olan heykeller yaptırdık. Korkuteli’nin tanıtımı açısından oldukça önemli girişimler yaptık. 103 yıllık bir belediye olarak otogarımızın olmaması Korkuteli için olumsuz bir yöndü. Otogar projesi inşaat halinde önümüzdeki yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Ballık Kavşağı denilen noktada, yani Korkuteli’nin girişinde bir yer. Alanı bizzat belediyemiz tarafından satın alınarak kamulaştırıldı.
“ŞEHİTLER ANITI’NI KORKUTELİMİZE KAZANDIRDIK”
-Korkuteli’nin simgesi olarak kabul edilen Cumhuriyet Meydanı Şehitlik Anıtı projemizi tamamladık.  Meydanlar, parklar şehrin nefes alan yerleridir Biliyorsunuz birçok kent meydanlarıyla anılır. Şehitlerimizin bizim için ne kadar değerli olduğunun bir ifadesi olarak “Şehitler bizim gözbebeğimiz” temalı bir anıt olsun istedik. Bizim için manevi değeri çok büyüktür, söz verdiğimiz gibi Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümüne açılışını yetiştirdik. Projemiz 550-600 bin TL’ye mal oldu. Açılışını özellikle 29 Ekim tarihine yetiştirdik. Ahmet Şafak konseri ve Halkımızın da katılımıyla coşkulu bir açılış töreni gerçekleşti. 
“İLÇEDE BİR MANTAR BORSASI OLUŞTURULACAK”
-Hızla süren hal inşaatının yüzde 50’si tamamlanmış durumda. Yeni çıkan hal yasasına uygun olarak yapılan hal kompleksinin içinde 30 dükkan, kafeterya, tuvalet gibi bir çok özellik var. Halde yalnızca meyve-sebze satışı değil mantar satışı da yapılacak. Türkiye mantar üretiminin yaklaşık yüzde 65’i Korkuteli tarafından karşılanmaktadır. Buna rağmen ilçemizin önemli gelir kaynaklarından olan mantar üreticiliğinin tanıtımı yeterince yapılamıyor. Bunun için hal içindeki dükkanların bir kısmını mantar satışı için ayırdık. İlçede bir mantar borsası oluşturup üreticilerimizi zarar etmesini önlenmesini sağlayacağız. 
-Sosyal belediyecilik anlayışıyla ne gibi hizmetler gerçekleştiriyorsunuz? Kültürel anlamda ileriye dönük çalışmalarınız var mı?
- Bizim yönetim anlayışımızda hizmet vardır. İnsana değer veren bir çalışma prensibi benimsiyoruz. Belediyeciliğin temel esprisi insanların hayat standardını ve yaşam kalitesini yükseltebilmektir. Şehrin vizyonunu yükseltmek hedeflerimiz arsında. Alaeddin Medresesi’nin restorasyonunu tamamladık. Turizmin gelişmesi için çeşitli yatırımlar yaptık.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.