SON DAKİKA
Hava Durumu

İrban “Bunlar Ali Cengiz oyunu”

Korkuteli Belediyesi Ağustos ayı devam meclisi dün saat 14.00 de toplanması gerekirken salt çoğunluğun toplantı salonunda hazır bulunmaması nedeni ile Hasan Gökce tarafından bugün tekrar yapılmak üzere ertelendi. AK Partili meclis üyeleri iptal kararını Ali Cengiz oyunu olarak nitelendirdiklerini belirttiler

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2014 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İrban “Bunlar Ali Cengiz oyunu”

CHP ve AK Parti geç katıldılar

Korkuteli Belediyesi Ağustos ayı devam meclisi dün saat 14.00 de üç maddenin görüşülmesi için toplanması gerekirken salt çoğunluğun toplantı salonunda hazır bulunmaması nedeni ile Hasan Gökce tarafından bugün yapılmak üzere ertelendi. Ak Partili ve CHP’li meclis üyeleri toplantıya verilen saat de iştirak etmediler. CHP’li Meclis üyesi Ayşe Gül Pınar’ın sağlık sorunları nedeni ile rapor alarak meclise katılmadığı öğrenildi. Dün toplanması gereken ancak bugün toplanacak olan devam meclisinde Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 01/08/2014 tarih ve 4093 sayı numaralı yazısına istinaden, 10 Nisan 2014 Tarihli ve  28968 Sayılı Resmî Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartları’na dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” gereğince kullanılmayan kadroların iptali ve ihtiyaç olan kadroların ihdas edilmesi ile ilgili 07/08/2014 tarih ve 18 sayılı Plan Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi, Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak olan Meclis üyelerine verilecek ücretlerin görüşülmesi için 07/08/2014 tarih ve 19 sayılı Plan Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi ve Belediye bünyesinde alınacak olan iş makineleri ve taşınma araçları için iller bankasından alınacak olan kredinin görüşülmesi için 07/08/2014 tarih ve 20 sayılı Plan Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi maddeleri yer alacak.

Saat 14.00 mü 15.00 mi tartışması yaşandı

AK Partili meclis üyeleri toplantı iptal kararını Ali Cengiz oyunu olarak nitelendirdiklerini belirttiler. AK Partili Belediye Meclis üyeleri ilk olarak Korkuteli Belediyesi Hizmet binası önünde İlçe Başkanı İlhami Yıldıran ile tam kadro resim verdiler. Kendilerine saat 14.00 de yapılması gereken meclisin saat 15.00’e alındığını daha sonra saatin tekrar 14.00’e alındığını bu yüzden bir komplo yaşadıklarını iddia etliler. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ile konu ile ilgili görüşemediklerini belirttiler. Daha sonra AK Parti İlçe Binasına geçerek bir basın toplantısı düzenlediler.

 

Hasan Ali İrban “Kınıyorum”

AK Parti Korkuteli İlçe Binasında ilçe Başkanı İlhami Yıldıran ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen meclis üyeleri Belediye Başkanı Hasan Gökce’yi sert bir dil ile eleştirdiler. AK Parti Korkuteli Belediye Meclisi grup sözcüsü Hasan Ali İrban yaptığı basın açıklamasında “Korkuteli Belediye Meclisi tarihinde olmaması gereken bir hadise yaşanmıştır. Saat 14.00 diye devam meclisi kararı alınmıştı. Yazı İşleri Müdürü Ömer Aykurt,  Ömer Faruk Kolan ve Hüseyin Gıliğ’in şahit olduğu konuşmada meclis 15.00’e alındı demiştir. Bizde saygı gösterdik. Meclis üyemiz Ahmet Memioğlu diğer arkadaşlarımıza saati 15.00 olarak duyurdu. Hatta yine meclis üyemiz Mehmet Manavoğlu nasıl saat 15.00 e alınır diyerek tepki gösterdi. Ancak biz tekrar söylüyorum bu karara saygı gösterdik. Ancak böyle bir Ali Cengiz oyununu kabul etmiyoruz. Daha sonra toplantı 14.00’e alındı diye haber verildi” şeklinde konuştu.

“Halkın iradesi kısıtlanmıştır”

İrban Sözlerine şu şekilde devam ederek “Bizlerde yaklaşık 13 dakika gecikmeli olarak meclise geldik. Ancak başkan Gökce Meclisi saat 14.07’de salt çoğunluk yok diye kapatmış. 13 AK Partili meclis üyesi temsil yetkisi ve halkın iradesi kısıtlanmıştır. Yukarı çıkarak konuşmak istedik. Başkan bey bizimle sadece beş dakika konuştu. Daha sonra ortadan kayboldu. Bizimle görüşmeye tenezzül etmedi. Bir kumpas ve ayak oyunu var. Üzücü olan yarın Büyükşehir Belediyesi’nde devam meclisi var ve beş meclis üyesi ve belediye başkanı orada Korkuteli’ni temsil ediyoruz. Bu meclise katılmamak Korkuteli’ne ihanettir. Korkuteli’nde daimi encümen olarak katıldığımız toplantılarda zaman zaman Gökce saati değiştirmiştir. Geç gelmiştir. Biz de kendisine daima saygı gösterdik. Başkanın işi vardır diye erteledik. Gündemi belirleyen Yazı işleri Müdürü Aykurt’ta riayet ettik. Biz bundan sonra yazılı kurallara uygun hareket edeceğiz. Amatör ruhla değil yasalara uygun hareket edeceğiz. Hep zeytin dalı uzattık. Karşılık göremedik. Takdir kamuoyu ve değerli Korkuteli halkındır” dedi.

“hizmet yapılmadıysa müsebbibi Hasan Gökce’dir”

AK Parti Korkuteli Belediye Meclis grup sözcüsü Hasan Ali İrban sözlerini şu şekilde tamamlayarak “Bugün görüşülecek devam meclisi maddeleri komisyon kararlarının oy çokluğu geçmiştir. Komisyon kararları tavsiye niteliği taşımaktadır. Nihai karar meclisindir. AK Parti olarak meclisi sabote edelim, belediyeye balta vuralım niyetimiz yoktur. Asla olmamıştır. Araç gerek yok hizmet yapamıyorum denilmiştir. Biz bahaneyi ortadan kaldıralım istemiştik. Ancak olmadı. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Korkuteli’ni yöneten insanlarız. Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Meclise siyaset bulaştırmadık. İki aydır bu araçlar alınmadıysa ve hizmet yapılmadıysa müsebbibi (sebebi, vesilesi) Hasan Gökce’dir. İstenen 2 milyon liralık kredi talebine karşılık komisyon yerlimiz 2 milyon 150 bin TL önermişlerdir. Üstelik üç ay değil on iki ay kullanılacak araçlar belirtilmiştir. Bu konuyu kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Kimse şov yapmasın. Dün dündür bugün bugündür mantığı partimizde yoktur” şeklinde konuştu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.