SON DAKİKA
Hava Durumu

“Korkuteli’nin gülenyüzü olacağız”

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Korkuteli’nde aday adayları bir bir kendilerini açıklamaya başladı. Korkuteli Manşet olarak, Ak Parti Korkuteli Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan Ali Kartop ile sizler için özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2013 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2013 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Korkuteli’nin gülenyüzü olacağız”

“Korkuteli’ne güleryüzlü siyaset getireceğiz” sloganıyla yola çıkan Ali Kartop, “Korkuteli’nin artık güler yüzlü hizmet anlayışıyla yönetilmesi gerekir. İnsanımız koltuğunda oturan bir başkan değil halkla iç içe olan istenildiğinde kendisine ulaşılabilen bir başkan istiyor. Bu açığı kapatmak için belediye başkanlığına talibim” dedi.

 

-Sayın Kartop öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?

 

-1960 Korkuteli doğumluyum. Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni bitirip 1986 yılında Korkuteli Belediyesi’nde belediye veterineri olarak işe başladım. Bu görevimin yanı sıra çevre koruma ve kontrol müdürlüğü görevlerinde bulundum. 25 yıl Korkuteli Belediyesi’nde hizmet verdikten sonra emekli oldum ve kendi ofisimde veterinerlik çalışmalarıma devam etmekteyim. Antalya Veteriner Hekimler Odası yönetimindeyim. Aktif siyaset hayatıma 2011 yılında emekli olduktan sonra başladım. İlk defa Ak Parti’ye kaydoldum,  ilçe başkan yardımcılığı görevini devraldım ve halen bu görevi sürdürmekteyim.

 

-Bildiğiniz gibi Ak Parti’de daha önce kamuoyu yoklamaları yapıldı. Aday adayları bu yoklamalara göre mi belirlendi?

 

-Evet daha önce bir kamuoyu yoklaması genel merkezimiz tarafından yapıldı. Temayüller de yapıldı ve yapılan temayüller sonucu ortaya çıkan isimler aday adayı olarak belirlendi.  Daha önce olduğu gibi Ak Parti her zaman milletimizin sesine kulak verecek ve en uygun adayı yine milletimizin iradesiyle seçecektir. Başbakanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Antalya’ya gelecek ve tüm adaylarımızla birebir görüşecek.

 

- Art arda gelen aday adaylığı açıklamalarıyla Ak Parti’de şu an 6 aday adayı mevcut. Aday belirleme sürecindeki kriterler nelerdir?

 

-Kamuoyu yoklamaları, temayül yoklamaları, akil insanların fikirleri ve adayların hizmet geçmişleri kriterler arasında. Şu an 6 tane aday adayıyız. 7’inci 8’inci bir aday daha çıksa Ak Parti yine yan yana omuz omuzadır. Aday adaylarımız nefislerini ayaklar altına alıp, partimiz için çalışmalar yürütmektedir. Kendi kişisel hesaplarımız değil önce Ak Parti’nin çıkarları için hareket edeceğiz.  Hangisi halkımıza en iyi hizmeti verecek kişi ise onun aday olması ilçe teşkilatı olarak genel düşüncemizdir. Parti içinde ya da aday adayı arkadaşlarımız arasında herhangi bir bölünme söz konusu değildir. Kim aday olursa, diğer arkadaşlarımızın onun arkasında partimiz adına çalışacaklarına şüphem yok.

 

-“Korkuteli’nin gülen yüzü olacağız” sloganıyla sesleniyorsunuz. Bunu biraz daha açabilir misiniz?

 

-Korkuteli halkı samimi bir başkanla buluşmak istiyor. Hemşerilerimiz, belediye başkanına 24 saat aracısız ulaşmak istiyor. Biz de böyle 24 saat ulaşılan, kapısı her zaman herkese açık olan ulaşılabilir bir başkan olacağız. Milletle iç içe, milletin içinden bir başkan olacağız. 25 yıl Korkuteli Belediyesi’ne hizmet etmiş biri olarak belediyeciliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Korkuteli’nin bütün dertlerini sıkıntılarını biliyorum.  Nerede ne problem var tespit etme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Korkuteli’nin çehresini değiştirecek projelere imza atacağız. Düşüncelerimizden bir tanesi, kışın 20 bin olan yazın 100 bine çıkan Korkuteli nüfusunu kışın da yaz değerlerine çıkmak. Doğal gazı Korkuteli’nin içinden geçirerek yapacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.