SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldız ''Seçim Hükümetine Katılmayacağız''

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılan koalisyon görüşmelerinde MHP ve Bahçeli ilkeli bir duruş sergilemiştir diyen MHP İlçe Başkanı Süleyman Yıldız “Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. MHP vazgeçilmez şartı bu demenin neresi yanlış” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2015 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2015 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Yıldız ''Seçim Hükümetine Katılmayacağız''

“Çözüm süreci ile geldiği nokta ortadadır”

 

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra gözler koalisyon çalışmalarına dönmüştü. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılan koalisyon görüşmelerinde MHP ve Bahçeli ilkeli bir duruş sergilemiştir diyen MHP İlçe Başkanı Süleyman Yıldız “Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. MHP Vazgeçilmez şartı bu demenin neresi yanlış” dedi. Yıldız ayrıca “Bizim diğer şartlarımızda çözüm süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılmalıdır. Yıkım (çözüm) süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılmalı, sürecin tümüyle tasfiyesi müzakere kabul etmeyen talep ve beklentimizdir. Çözüm buzdolabında ise fişinin tamamen çekilip çürümeye terk edilmesi gerekir dedik. Ülkemizin çözüm süreci ile geldiği nokta ortadadır” dedi.

 

“Seçim hükümetine katılmayacağız”

Yıldız sözlerine şu şekilde devam ederek “Diğer şartımızda toplum hayatını felç eden adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet ve yolsuzluk vakalarının 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınarak, ucu kime dayanırsa dayansın üzerine gidilmesi tartışmasız isteğimizdir dedik. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin görüşmeler sonrası yaptığı "Söz konusu 116. Madde gereğince seçimlerin yenilenmesine karar verildiğinde mevcut bakanlar kurulu çekilecek ve cumhurbaşkanı geçici bakanlar kurulunu kurmak üzere bir başbakan atayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi oluşacak bu seçim hükümetine katılmayarak herhangi bir üye vermeyecektir. Partimiz tüm karar ve tercihlerini aziz milletimizin lehine ve Türkiye'nin yararı doğrultusunda kullanmıştır. Bundan sonraki siyasi süreç ne olursa olsun, bugünkü tıkanıklığın ve uzlaşmazlığın asıl neden ve aktörlerini herkes yakından tanıyacak ve görecektir” açıklamasının medyada çok yer almaması da bir algı operasyonundan başka bir şey değildir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.