SON DAKİKA
Hava Durumu

112 acil hizmetleri politikası değişti

Sağlık Bakanlığı’nın 112 acil sağlık hizmetleri politikası değiştirildi. A tipi istasyon iken vaka sayısı az olup bulundukları yerleşim alanında acil vaka dışında iş ve işlem yapmayan istasyonlar şikayet edildi. 112 personeli ile vatandaş karşı karşıya gelince Bakanlık çözümü bu istasyonları halk sağlığı müdürlüğüne bağlamakta buldu. Artık 112 personeli enjeksiyon ve pansumanda yapacak

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2013 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
112 acil hizmetleri  politikası değişti

Sağlık Bakanlığının 112 acil sağlık hizmetleri politikası değişti. Buna göre daha önce yurt genelinde birçok bağımsız (a tipi) istasyon açıp ambulans ve istasyon sayısını artırmaya giden bakanlık bunun yerine bazı istasyonları b1 ve b2 tiplerine çevirip halk sağlığı müdürlüklerine bağlayıp 112 istasyonu ile entegre ilçe hastanesi-sağlık evi sistemine geçip 112 personelinden hem acil vakalar hemde bulundukları köy-kasaba gibi yerleşim birimlerinin diğer sağlık hizmetleri olan enjeksiyon, pansuman ve benzeri müdahaleler yaptıracak.

 

A tipi istasyon iken vaka sayısı az olup bulundukları yerleşim alanında acil vaka dışında iş ve işlem yapmayan istasyonlar bakanlığa şikayet edildi. Enjeksiyon ve pansuman meselesi yüzünden 112 personeli ile vatandaş karşı karşıya gelince bakanlık çözümü bu istasyonları halk sağlığı müdürlüğüne bağlayım b tipi istasyona çevirme kararı aldı. Bulunduğu bölgede mesai sonrası sağlık birimi olmayan 112 istasyonları, birbirine yakın a tipi istasyonlar ve vaka sayısı az olan istasyonların b tipini dönüştürülmesi planlanıyor. Bakanlık ayrıca şehir merkezinde bulunan 4 ila 5 istasyonu birbirine bağlayıp tek istasyona açıp, istasyonlara bağlı ambulans noktaları sistemine geçiş için çalışma yapıyor. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.