SON DAKİKA
Hava Durumu

2 günde 123 ünite kan bağışı

Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge kan Merkezi, “ Kan Bağışı” kampanyası çerçevesinde Korkuteli ilçesinde 2 gün kan bağışı standı açtı. Kan bağışı Otobüsü ile yaptığı kampanyada 2 günde 123 ünite kan bağışı toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2014 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2014 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
2 günde 123 ünite kan bağışı

Korkuteli halkının da kan bağışında son derece duyarlı olması ve Özellikle Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasında mutlu döndüklerini belirten

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi doktoru Dr. Veysi Aldemir, “2 gün devam eden kan bağış kampanyasına 123 ünite bağış topladık. İlk gün 60, ikinci gün 63 ünite kan topladık. Gayet memnun olarak dönüyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık problemi bulunmayan tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Dr. Aldemir, “Kan grubu zor bulunan vatandaşların aynın kan grubunu taşıyan ve acil kan ihtiyacı olanlara hemen yardımcı olabilmek için kan bağışına önem verilmesini istiyoruz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay'ına kan  vermeye çağırıyoruz” dedi.  

Kan vermenin faydalarından da bahseden Dr. Veysi Aldemir, “Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutmakta, verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmektedir. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.