SON DAKİKA
Hava Durumu

33 ünite kan bağışı

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge kan Merkezi, “Kan Bağışı” kampanyası çerçevesinde kan bağışı standı açtı. Adopen tarafından hediye edilen Kan bağışı Otobüsü ile yaptığı kampanyada 33 ünite kan bağışı toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2013 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2013 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
33 ünite kan bağışı

Korkuteli halkının kan bağışında son derece duyarlı olduğunun altını çizen Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi doktoru Özkan Çobanoğlu, “Ekiplerimiz Korkuteli’ne her geldiğinde halkımız yoğun ilgi gösteriyor. Korkuteli’de Kan bağış kampanyasına katılım bu gelişimizde de yüzümüzü güldü. Gayet memnun olarak dönüyoruz. 2 gün üst üste kan bağışı yapacağız. İlçe halkını kan bağışına bekliyoruz” dedi.

Sağlık problemi bulunmayan tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Dr. Özkan Çobanoğlu, “Kan grubu zor bulunan vatandaşların aynın kan grubunu taşıyan ve acil kan ihtiyacı olanlara hemen yardımcı olabilmek için kan bağışına önem verilmesini istiyoruz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay'ına kan vermeye çağırıyoruz” dedi. 

 

Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önlüyor

 

Kan vermenin faydalarından da bahseden Doktor Çobanoğlu, “Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutmakta, verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmektedir. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır. En önemlisi de trafik kazasında yaralanan kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kana ihtiyacı olan bir kişinin sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size verdiği manevi duygu çok farklıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.