SON DAKİKA
Hava Durumu

"ARASTA PROJESİ 60 BİN KİŞİNİN PROJESİ”

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Ömer Başkan seçim kitapçığında da yer alan “Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi” için Arasta da bulunan 183 hak sahibine seslenerek 3'de 2 çoğunluk sağlandığı takdirde Arasta’nın tamamının projesine hemen başlanacağını ve 18 ay içerisinde projenin tamamlanacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2022 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
"ARASTA PROJESİ 60 BİN KİŞİNİN PROJESİ”

Ömer Başkan 1 Aylık süreç içerisinde 3'de 2 çoğunluk sağlanamadığı durumda ise; 1 Eylül itibari ile % 96'sı Korkuteli Belediyesine ait olan Eski Pazar yeri, Belediye İşhanı ve çift katlı ilk Blok'un yıkımına başlayarak Ekim ayında Arasta projesinin % 40'na denk gelen bu kısmını 12 Ay içerisinde yapılacağını bildirdi.

BU PROJE KORKUTELİ’NİN GELECEĞİNİN PROJESİDİR

Ömer Başkan Arasta Projesi ile ilgili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Korkuteli Arasta Çarşısı 183 Hak Sahibimizin Dikkatine... Kıymetli Korkuteli Halkımızın Bilgisine... Öncelikle ARASTA Projesinin Korkuteli ticaretine, dolayısı ile Esnafımıza ve ilçemize katacağı katma değer için sizlerle yaklaşık 2 yıldır çeşitli zamanlarda birebir istişareler ve zaman zamanda açıklamalarda bulunduk.

Bu projede mülk sahibi olmanız münasebeti ile Tabi ki uzlaşma kararı sizin olmakla beraber, en önemlisi bu proje 60.000 kişinin ve Korkuteli’nin geleceğinin projesidir.

 

SİZLERDE, İLÇEMİZDE BOŞU BOŞUNA 15 AY KAYBETTİ

Bugüne kadar Pazaryeri Hukuksal bekleyişi ve Belediyemize ve şahsıma sistematik güven sorunu oluşturma süreciyle maalesef sizlerde, ilçemizde boşu boşuna 15 ay kaybetti. Geçen Yıl Ocak ayında başlamış olsaydık bu Mayıs Ayının 6 'sında açılışını yapmış olacaktık. Ama olsun önemli değil, vardır bunda da bir hayır... Şimdi tüm Korkuteli’nin huzurunda sizlere son çağrımı yapmak istiyorum.

15 Temmuza kadar her gün saat 10:00- 15:00 arasında sizleri, uzlaşmak ve merak ettiğiniz soruları cevaplamak adına Makam odamızda Projemizin birebir bitmiş halini gösteren ARASTA Maketimiz başında, kahve içerek görüşmeye davet ediyorum.

18 AY İÇERİSİNDE DÜKKANLARINIZI VE DAİRELERİNİZİ TESLİM EDECEĞİZ

Bu 1 Aylık süreç içerisinde eğer 3'de 2 çoğunluk "biz bu işe varız" diyorsa, Ekim ayında 85.000 m2 inşaata yani 50 dönüm Kentsel dönüşümün tamamının projesine hemen başlayarak 18 ay içerisinde dükkanlarınızı ve dairelerinizi teslim edeceğiz. Bu konuda en temel bilgileri, en net, en güncel haklarınızı ki bugüne kadar Türkiye' de hiçbir Kentsel Dönüşüm Projesinde bu imkanlar hiçbir Hak sahibine verilmedi, anlatacağız.

BURADAN TEKRAREN AÇIKLIYORUM:

1 - 17 M2 olan Dükkânıza karşılık 17 M2 ücretsiz sahip olacaksınız.

2- Yeni ARASTA Projemizde En küçük dükkanımız 5x5 = 25 M2 olduğu için 17 M2 ile arasındaki 8 M2 farkı Bayındırlık fiyatlarının 2 katı bedel ödeyerek Yeni dükkanınıza 6 ay taksitle sahip olacaksınız.

3- Deposu olan dükkan sahipleri Depolarını alacaklar.

4- Dükkanlar 5,5 Mt kodlu olup isteyen asma kat isteyen geniş tavan kullanılabilecek.

5- Hem proje başlangıcında hemde inşaat bitiminde taşınma yardımı yapılacak.

6- 14 ay boyunca aylık kira bedelleri hesaplarınıza yatırılacak.

7- İsteyen esnafımıza istediği Marka Franchising olarak bu projeye özel Korkuteli esnafı olarak sizlere alınacak. (Yani dışarıdan ilçemize marka yatırımcısı gelmeyecek)

8- Konum itibari ile mevcut dükkânın cephe, değer vs hakkı ne ise yeni projede de aynı şekilde, aynı değerde olacak.

10 - Aynı şartlarla 36 konut sahibi dairelerinin şuanki m2'sinde yeni dairesini ücretsiz alacak.

11- Kiracı olan Esnafımıza Proje yapım süresince Geçici dükkanlarını yapıp kendilerini mağdur etmeyeceğiz. ( Bu geçici yeri yapmak bizim en fazla 2 ayımızı alır)

Evet, diğer tüm yasal haklarınızı ve proje ile ilgili diğer onlarca detayı önümüzdeki 1 ay boyunca sizlere şahsen kendim anlatacağım.

3'DE 2 ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAZ İSE 1 EYLÜL’DE %40’NA BAŞLANACAK

Eğer bu 1 ay boyunca yapacağımız karşılıklı samimi,açık,net görüşmeler neticesinde 3'de 2 çoğunluk sağlanamaz ise 1 Eylül itibari ile % 96'sı Belediyemize ait olan Eski Pazar yeri, Belediye işhanı ve çift katlı ilk Blok'un yıkımına başlayarak Ekim ayında Arasta projemizin % 40'na denk gelen bu kısmını 12 Ay içerisinde yapıp çıkacağız.

KORKUTELİ'NİN DEĞİŞİMİ VE GELİŞİMİ ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR

Bu alandaki 27 dükkan sahibi ve 9 daire sahibi ile bizler yarın itibari ile uzlaşmaya oturacağız. Kabul edilmemesi durumunda çoğunluğun Belediyeye ait olması sebebi ile direkt bugün ki değerleri ile Kamulaştırmalarını yapıp ücretlerini hesaplarına yatıracağız. Sonuç olarak son çağrım şudur ki gelin Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızın sunmuş olduğu bu fırsatı sizin lehimize kullanalım ve hep beraber Arastanın tamamını yapalım. Korkuteli'nin Değişimi ve Gelişimi asıl şimdi başlıyor. Sadece de Antalya'nın değil, Türkiye’nin Yaylası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz, durmayacağız. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.