SON DAKİKA
Hava Durumu

Havalar soğudu hastalıklara dikkat

Korkuteli’nde bir anda soğuyan hava vatandaşları kış hazırlıkları konusunda harekete geçirdi. Uzmanlar yavaş yavaş bu sıcaklıkların bir anda yurdu terk etmesiyle hastalıkla karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2015 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2015 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Havalar soğudu hastalıklara dikkat

Yaklaşık 10 gündür devam eden "pastırma sıcakları" dünden itibaren sora sona erdi. Özellikle Korkuteli’nde bir anda soğuyan hava vatandaşları kış hazırlıkları konusunda harekete geçirdi.  Uzmanlar yaptığı açıklamada, halk arasında bilinen adıyla "pastırma sıcakları" nedeniyle bir süredir ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıklarının yaşandığını söyledi. Uzmanlar; “Söz konusu sıcaklar ekimin son haftası ile kasımın ortalarında görülür. Bu dönemde gündüz güneşten dolayı fazla ısınma oluyor. Geceleri ise gökyüzü açık olduğu için aşırı soğuma meydana geliyor. Bundan dolayı gece ile gündüz arasında sıcaklık farkı açılıyor. Bu dönemin en belirgin özelliği bu" dedi.

Kış yavaş yavaş geliyor

Uzmanlar yavaş yavaş bu sıcaklıkların bir anda yurdu terk etmesiyle hastalıkla karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirterek; "Artık pastırma sıcaklarının da bitmesiyle yavaş yavaş kış geliyor. Bu ayın sonuna doğru yavaş yavaş batıya doğru ilerleyecek. Ocak civarında da tüm ülkeyi etkisini altına almış olacak." Havalar soğuyor, gittikçe kış yaklaşıyor, dolayısıyla kışın bizi bekleyen bazı hastalık tehlikeleri var. Bunların en başında gelen soğuk algınlığı, nezle ve yanı sıra mevcut diğer şikayetler varsa bunların artışı söz konusu olur. Bunun için dikkat edeceğimiz şeyler var. İşte hava şartlarına göre giyinmek lazım. Dikkat edeceğimiz şeyler toplu taşıma araçlarında daha dikkatli olmamız lazım. Orada ne yazık ki hastalıkların bulaşması söz konusu veya buna benzer toplu yaşanılan yerler, bu stat olabilir, market olabilir dikkat etmeliyiz” dedi. Bol bol C vitamini tüketilmesi gerektiğini belirten Ağca, “Beslenmemize dikkat edelim öğün aksatmayalım, öğün atlamayalım, mutlaka düzenli beslenelim ve bolca C vitamini tüketelim. C vitamini turunçgillerde bulunur. Yeşil yapraklı meyve ve sebzelerde bulunur. Bunları da kışın bol bol tüketelim. Nane limon, ıhlamur, zahter, papatya ılık içeceği gün içerisinde bol bol tüketmemiz lazım. Vücudumuzun belli bir sıcaklıkta kalmasını sağlamalıyız. Bunun için de giyinme, beslenme ve C vitamini tüketme önemlidir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.