SON DAKİKA
Hava Durumu

HAZİRAN OLAĞAN MECLİSİ TOPLANDI

Korkuteli Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi gereğince, Haziran/2022 Olağan Meclis toplantısını yapmak üzere Salı günü saat 14:30’da Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda ilgili gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2022 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
HAZİRAN OLAĞAN MECLİSİ TOPLANDI

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek başkanlığında toplanan mecliste 18 Gündem Maddesinin yanı sıra Ek Gündem Maddesi ’de görüşülerek karara bağlandı. 2’inci Gündem Maddesi Komisyondan geldiği şekliyle oy çokluğu ile kabul edildi. 3’üncü Gündem Maddesi Oy Çokluğu ile kabul edildi. 4., 5., ve 6’ıncı maddeler toplu şekilde oylanarak komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. 7’inci Gündem Komisyondan geldiği gibi oy çokluğu ile kabul edildi. 8’inci Madde Oy Birliği ile kabul edildi.

KENTSEL REZERV ALANINDA ÇALIŞMALARI BELEDİYE ENCÜMENİ YÜRÜTECEK

9’uncu Gündem Maddesinde yer alan; “İlçemiz Kiremitli Mahallesinde bulunan arasta ve çevresinde bakanlıkça ilan edilen Kentsel Rezerv alanında yapılacak olan kentsel dönüşüm proje, sözleşme çalışmaları ile ilgili daha önce meclisimizle alınan bu çalışmaların yürütülmesi yetkisinin belediye şirketine devir kararının iptal edilerek tüm çalışmaların belediye encümenince yürütülmesi hususunda; Plan Bütçe Komisyonunun 03/06/2022 tarih ve 33 sayılı raporunun görüşülmesi” ile ilgili maddede Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek şirketin sözleşmelerinin iptal edilmesinden kaynaklı olarak evet oyu kullanan meclis üyelerinin 175’er Bin TL civarında ödeme yapmak zorunda kalacaklarını ifade etmesine rağmen ilgili madde oy çokluğu ile ilgili madde kabul edildi. Alınan kararla Kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmaları Belediye Encümeni yürütecek.  

 

3 MİLYON TL KREDİ İYİ PARTİNİN DESTEĞİ İLE MECLİSTEN GEÇTİ

10. Gündem maddesinin ise oy çokluğu ile gündemden çıkartılması kabul edildi. 12-13-14-15 ve 16. Maddeler toplu şekilde oylanarak ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.  En önemli maddelerden bir tanesi olan 17’inci Gündem Maddesi ‘de İçişleri Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan alınacak hibe ile ilgili İlçemiz merkezinde bulunan yolların sathi kaplama asfalt işleminde kullanılmak üzere filler, 0.5 kum ve mıcır alımı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca İller Bankası üzerinden Belediyemize tanımlanan düşük faiz oranlı 3.000.000,00TL kredi kullanılması için Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hususunda; Fen İşleri Müdürlüğünün 03/06/2022 tarih ve 366 sayılı yazısının görüşülmesi idi. İlgili madde önce Ara komisyona havale edildi. 1 saat süren Ara komisyonun ardından komisyon kararı görüşüldü. İlgili madde CHP, Saadet ve Bağımsız iki meclis üyesinin hayır oyuna karşılık, Ak Parti, MHP ve İYİ Parti’nin Evet oyu ile meclisten geçti. Salt çoğunluğun sağlandığı belirtilerek alınan kararın Bakanlığa yazılmasının ardından Bakanlığın onayıyla 3.000.000,00 TL kredinin Korkuteli Belediyesince kullanılması bekleniyor. Ek Gündem Maddesi ise oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi. Bir sonraki Meclis 5 Temmuz Salı günü toplanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.