SON DAKİKA
Hava Durumu

Herkes İçin Burun Estetiği

Op.Dr. Sn. Abdülkadir Göksel Burun estetiği ve fonksiyonel burun ameliyatları konusunda merak edilen tüm soru ve cevapları korkutelimanset.com okurları için paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Herkes İçin Burun Estetiği

Dünya genelinde en sıkyapılan estetik operasyonların başında gelen burun estetiği 17yaş üzerindeki bireylere rahatlıkla uygulanabiliyor. Yüz hatlarıgöz önünde bulundurularak ve hastanın talepleri de dinlenerekbelirlenen burun şekli, cerrahi bir müdahale ile hastayauygulanıyor. Sadece burnunun görünümünden rahatsız olanlardeğil, burun eti büyüklüğü (alt konka büyümesi) gibi sorunlarnedeniyle solunum güçlüğü çekenler de burunestetiği ameliyatlarındanfaydalanabilir. Aynı zamanda çeşitli hastalıklar veya kazalarnedeniyle burnu darbe almış olanlar, burun kemiğinde kayma veyakırılma meydana gelmiş olanlar kısacası bu cerrahi müdahaleleregereksinim duyan herkes estetik merkezlerinden randevu talepedebilir.

Burun estetiği ağrılıbir işlem midir?

Günümüz teknolojisi pekçok cerrahi müdahalelerde olduğu gibi burun estetiğinde dehastanın yaşadığı sıkıntıları minimuma indirgemeye olanaktanıyor. Eski dönemlerde olduğu gibi ameliyat sonrası burunda veyüzde çok ciddi morluklar, haftalarca kalan şişlikler,dayanılmayacak düzeye ulaşabilen ağrılar artık tarihe karışmışdurumda. Artık tampon uygulamasına gereksinim duyulmadan buruniçinin düzeltilmesi ve şekillendirilmesi mümkün olabiliyor.Dolayısıyla ameliyat sonrasında burun tıkanıklığı, nefesalmada güçlük çekme gibi şikayetler de hastalarınliteratüründen çıktı.

Burun estetiğindeameliyatı sonrası yüzde morarma oluyor mu?

Tıbbın ileri teknolojiile birlikte kullanılması hastaların cerrahi müdahale sonrasındayaşadıkları sıkıntıları azaltmayı başardı. Ancak tümsıkıntıların tamamen ortadan kalktığından söz edilemez. Burunestetiği sonrasında göz çevresindehafif bir şişme ve morarma oluşabiliyor. Fakat bu şişlik vemorluklar uzun süre kalmadığı gibi Hiloterapi maskesi uygulamasısayesinde gayet düşük düzeylere indirgeniyor.

Neden Burun estetiğiyaptırmalıyım?

Burnunuzun görünümündenyakınıyorsanız ve bu durum sizi psikolojik olarak rahatsız edecekboyutlara ulaşmış ise burun estetiği operasyonlarındanmilyonlarca kişi gibi siz de faydalanabilirsiniz. Bu ameliyatöncesinde doktorunuzdan detaylı bilgi talep edebiliyorsunuz.Operasyon öncesinde yapılan muayenede burun içinde deviasyon,burun polipleri, kronik sinüzit, solunum ve koku alma güçlüğüyaşama gibi durumların teşhisi konabiliyor. Bu rahatsızlıklarınpek çoğuna estetik ameliyat esnasında müdahale edilebiliyor verahatsızlıklar ortadan kaldırılabiliyor.

Burun ameliyatıolmadan önce hazırlık süreci nasıl dır?

BurunAmeliyatı olmaya karar verdiyseniz,estetik müdahaleden önce beklentilerinizi mutlaka doktorunuz ilepaylaşmalısınız. Bunun yanı sıra fotoğrafınız üzerinde birön çalışma yapılacaktır ve bu çalışmaya önem vermelisiniz.Ameliyat tarihiniz regl döneminize denk gelmemelidir. Adetkanamasının başlamasından günler önce veya günler sonraameliyat tarihinizi belirlemenizde fayda var. Kullandığınızilaçlar varsa, doktorunuz ile paylaşmalı, aspirin gibi kanamayıarttıran ilaçları ameliyat öncesinde ve sonrasındakullanmamalısınız. Ameliyattan günler öncesinden başlayaraksigara ve alkol tüketiminizi durdurmalısınız. Cerrahi müdahaledenbir gün önce gece 24:00’ten sonra su dahil hiçbir katı ve sıvıgıda almamalısınız. Ameliyat sonrasında giymek için öndendüğmeli, fermuarlı kıyafetleri seçin. Kafadan geçmelikıyafetler burnunuza zarar verebilir. Şayet operasyondan hemen öncebüyük bir stres yaşarsanız bu durumdan doktorunuzu haberdaretmelisiniz.

Burun ameliyatısonrasında nelere dikkat etmeliyiz

Ameliyat sonrasına yüzeuygulanan Hiloterapi maskesi sayesinde son derece az oranda şişlikve morluk meydana gelecektir. Ancak bu duruma kendinizi yine dehazırlamalısınız. Rahat nefes almanız için ameliyat esnasındaburnunuza yerleştirilen splintler yaklaşık 3 gün burnunuzdakalacaktır. Bu splintler burnunuzun içerisinde yapışıklıkolmasını da engelliyor. Özellikle ilk günlerde burnunuzu hertürlü hafif ağır darbelerden korumanız gerekiyor. Alçı tabakaolduğunda burnunuz fazla kalkık görünebilir, bu durumdan endişeetmemelisiniz. Kısa sürede burnunuz doğru formu kazanacaktır.Yaklaşık bir hafta sonra alçı çıkarılır, 10 gün sonra kalanbantları kendiniz çıkarabiliyorsunuz. Bir ay sonra spor yapmayabaşlayabilirsiniz. 3 ay gözlük takmayın, güneşte kalmayın vekalmanız gerektiğinde en az 50 faktör güneş koruyucusu kullanın.


Burunestetiği ameliyatı ve sinüzit ameliyatı birlikte yapılabilir mi?


Burunestetiğiçoğu zaman istekli olarak güzelleşme adına yapılabilirken, kimizamanda burunda oluşan rahatsızlıklardan dolayı yapılmaktadır.Birçok kişi aynı zamanda sinüzit rahatsızlığı yaşıyor ve buameliyat sırasında etkilenip etkilenmeyeceğini ya da beraberindebir operasyon olup olmayacağını merak ediyor.


Biruzman Doktor Burun estetiği ve sinüzitameliyatı birlikte yapılabilir mi? Sorusuna evet diyor. Aslında busoru evet cevabının da de dışında bir zaruri ihtiyaç olacaktır.Hastanın sinüzit rahatsızlığı var ise bu mutlaka burun estetiğioperasyonunda giderilmesi gerekir. Aksi takdirde önlemi alınmayanbir ameliyat sonrasında hasta ciddi anlamda nefes darlığıçekebilir ve kaliteli nefes alamaz.

Burunestetik ameliyatı ne kadar iyi ve başarılı yapılırsa yapılsın,eğer hastada sinüzit rahatsızlığı var bu giderilmesi ise hastaasla kaliteli bir nefes alamayacaktır ve rahatsızlığı devamedşip gidecektir. Bu sebeple burun estetiği yapılırken sinüzittedavisinde aynı anda yaptırmanız en doğru uygulama olacaktır.Operasyon sonrası hem güzle bir buruna hem de sorunsuz bir nefesalış verişe kavuşacaksınız.


Ameliyatsızsinüzit tedavisi nasıl yapılır ?


Sinüzitrahatsızlığınızda doktor seçimi çok büyük rol oynamaktadır.Tam olarak rahatsızlığınızın teşhis edilmesi ve gerekliuygulamaların yapılması sizi kısa zamanda bu rahatsızlıktankurtaracaktır. Ameliyatsız sinüzit tedavisi denilen olay ise sonyıllarda uygulana ve büyük başarıların gösterildiği balon iletedavi yöntemidir.

Ameliyatsızsinüzit tedavisinde hasta çok kısa zamanda iyileşir ve sosyalhayatına devam eder. Gelişen son teknolojik ürünler ile artıkağrılar sıfıra iner ve hastayı rahatsız eden tamponlar bilenerede ise kullanılmaz.

Herbaşarılı doktor sinüzit teşhisi koyduktan sonra önce bir ilaçtedavisi önerecek ve daha sonra geçmem durumlarına karşın sonçar olarak size operasyon önerecektir. Eskiden kanlı olarakyapılan bu zor cerrahi müdahale, gelişen tıp teknolojisi ileyerini sinüzitte balonlu tedaviye bırakmıştır.

Kanallarıiçine girilir ve balonlar yerleştirilir. Daha sonrasında ise bubalonlar şişirerek bulunduğu bölgeye genişletme çalışmalarınadestek verir. Böylelikle çok kolay bir uygulama ile hasta eskisağlığına yavaş yavaş kavuşmaya başlar ve çok daha az acıçekerek iyileşme dönemine girer.

Revizyonburun estetiği nedir?

Düzeltme anlamına gelenrevizyon estetik cerrahi müdahaleler sonrasında istenen neticeninelde edilememesi durumunda devreye giriyor. Özellikle estetik burunameliyatı sonrasında solunumda istenen neticenin yakalanamamasıdurumunda düzeltme yani revizyon burun ameliyatı yapılmaktadır.

Revizyon ameliyatınınilk ameliyattan farkı nedir?

Burun natürel anatomikyapısına daha önce müdahale edilmediği için ilk cerrahioperasyonda kolaylıkla şekillendirilebilmektedir. Bununla birlikteburnun iç dokularının durumunu tahmin etmek hekimler için zorolmamaktadır. Fakat cerrahi müdahaleye mazhar olmuş bir burnunanatomik yapısı değişime uğramıştır. İç dokusundabilinmeyen değişimlerin meydana gelmiş olması, revizyonameliyatını çok daha mühim kılmaktadır.

Revizyon ameliyatıhasta için zorluk derecesi nedir?

Estetik uzmanlarınındaha titiz davranması gereken revizyon ameliyatlarının hasta içinilk ameliyatlardan farkı yoktur. Revizyon müdahalesinin daha zorveya daha ağrılı olduğundan söz edilemez. Fakat burun içerisindeyer alan kıkırdak doku yeterli miktarda değil ise, kulak veyakaburga bölgesinden kıkırdak doku alınması gerekmektedir. Budurum hasta için ikinci bir yara anlamına gelmektedir. Kimidurumlarda hastaya üçüncü hatta dördüncü cerrahi müdahaleyapılması gerekebilir. Bu durum söz konusu olduğunda dahi hastayıilk ameliyattan daha zorlu bir süreç beklememektedir.

İlk ameliyatta oluşandoku kaybı onarılabilir mi?

İlk ameliyatlar esnasındaoluşan doku kayıpları onarılabilmektedir. Bu işlem içinhastanın kendi kaburga veya kulak bölgesinden kıkırdak dokualınmakta ve söz konusu bölgeye eklenmektedir. Kıkırdak dokualınan bölgede ise herhangi bir bozukluk meydana gelmemektedir.Kaburga bölgesinden kıkırdak alınması durumunda hafif bir izkalabilir ancak bu iz itina ile saklanmaktadır.

Revizyon ameliyatınıniyileşme süreci ne kadar surer ?

Revizyon yani düzeltemeameliyatlarında dokular daha yapışık ve daha sıkıdır.Dolayısıyla operasyon esnasında uygulama daha zor olacaktır. Budurum iyileşme sürecinin ilk ameliyattan biraz daha uzun sürmesiniberaberinde getirebilmektedir. Şayet kıkırdak doku eklemesiyapılmış ise müdahale sonrasında oluşan şişliğin inmesi debiraz daha uzun sürebilmektedir. İlk burun ameliyatınızdaistediğiniz sonucu elde edememeniz, neticeye mahkum olduğunuzanlamına gelmemektedir. Kliniğimizde gerçekleştirilen revizyonameliyatları ile istediğiniz sonucu yakalayabilirsiniz. En sağlıklıyanıtları bulabilmek için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.  


DeviasyonAmeliyatı (Nasal septum deviasyonu)

Burnun orta duvarında yeralan kıkırdak ve kemiklerin eğri olması durumunda hava delikleritıkanmaktadır. Solunum güçlüğü çekilmesini beraberindegetiren eğrilik ancak cerrahi müdahale ile düzeltilebilmektedir.Bu durumda devreye deviasyon ameliyatları girmektedir. Eğrilikanlamına gelen deviasyon kelimesi yapılan cerrahi müdahaleyi tamolarak ifade etmez. Bu nedenle tıpta burun eğriliğinindüzeltildiği ameliyatlar Nasal Septum Deviasyonu olarak tanımlanır.

Burun eğriliğininbelirtileri nelerdir?

Septum deviasyonu yaniburun kemiğinin ve kıkırdağının eğri olması burun tıkanıklığıve baş ağrısı başta olmak üzere pek çok sıkıntıyıberaberinde getirmektedir. Horlama, yorgunluk, koku alma güçlüğü,burunda kuruluk hissi, kabuklanma veya kanama, ağız kokusu, genizakıntısı ve burun şeklinde bozukluk en sık karşılaşılanşikayetler arasında yer alır.

Deviasyon ameliyatıhangi durumda zorunludur?

Halk arsında bir hayliyaygın olan septum deviasyonu her zaman cerrahi müdahalegerektirmiyor. Şayet burun orta duvarındaki eğrilik sağlıksorunlarını beraberinde getirmiyorsa ameliyat gerekmez. Ancak uykusağlığından günlük yaşam kalitesine kadar bireyi pek çokaçıdan rahatsız eden bir durum söz konusu olduğunda ameliyatzorunlu hale gelmiş demektir.

Deviasyon ameliyatıhakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Maksimum1 saat içerisinde tamamlanan deviasyon ameliyatı lokal veya genelanestezi altında yapılır. Ameliyat sonrasında hasta aynı güntaburcu edilir. Rino İstanbul tarafından gerçekleştirilendeviasyon ameliyatında tampon uygulaması yapılmıyor ve hastanınrahatsızlığı minimuma indirgeniyor. Cerrahi müdahale sonrasında3. gün kontrole gelinmesi gerekiyor. 5 gün sonrasında ise hastagünlük hayatına tam olarak dönebilir. Ameliyat sonrası şişlik,morarma, ağrı olmamaktadır.



Detaylı Bilgi İçin

http://www.kulakburunbogaz.com/burun-estetigi

sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.