SON DAKİKA
Hava Durumu

Mucize Bitki Zencefil

Havaların soğuması ile birlikte bağışıklık sisteminin zayıflaması ve hastalıkların artması ile evlerde sıkça kullandığımız zencefilin doğru kullanımı nasıl olmalı. Beslenme Uzmanı Esma Çotur anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2017 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2017 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Mucize Bitki Zencefil

Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte bağışıklık sisteminde zayıflama, soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanan artış ile birlikte adını sık sık duyduğumuz sık kullandığımız zencefilin doğru kullanımı nasıldır, nerelerde kullanılmalı, kimler kullanmalı. Korkuteli Medi Yaşam Hastanesi Beslenme Uzmanı Esman Çotur zencefilin kimler nasıl kullanmalı şu şeklide anlattı. “Zencefilin yararlarına bakacak olursak; Zencefilin bilinen en yaygın özelliği soğuk algınlığı ve grip tedavisinde etkili olmasıdır.  Vücut sıcaklığını yükseltip grip sırasında sağlıklı terlemeyi sağlayarak hastalık etkenlerinin vücuttan daha kısa sürede atılmasına yardımcı olur.” Şeklinde konuştu.

Faydaları Saymakla Bitmez

 Çotur “Ağrı ve iltihabı azaltır. Zencefil, bilinen en güçlü anti-inflamatuvar maddeleri içerdiğinden dolayı doğal ve çok güçlü bir ağrı kesicidir. Migren ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.Bağırsaktaki zararlı bakteri ve parazitlerin, özellikle kalın bağırsakta sindirilmemiş karbonhidratlardan beslenen bakterilerin çoğunu temizler. Düzenli olarak günde bir miktar zencefil tüketmek damarlarda meydana gelen yağlanmaları engeller, felç riskini ve kötü kolesterolü (LDL) düşürür. Ayrıca karaciğere dosttur.Bulantıları hafifletir. Araştırmalar, hamilelikte görülen sabah bulantıları; taşıt hareketi nedeniyle yaşanan mide bulantısı ve kemoterapiden kaynaklanan bulantılarda etkili ve güvenli olduğunu göstermektedir.” Dedi.

Bu mucizevî besini kullanırken elbette sınırsız tüketilmemeli ve dikkat edilmelidir!

“Günlük 4 gramdan fazla zencefil kullanılmamalıdır.Hamilelerde bulantıya iyi gelse de günlük 1 gramdan daha fazla tüketilmemeli ve kullanımında dikkatli olunmalıdır2 yaşından küçük çocuklara kesinlikle verilmemelidir.Kan sulandırıcı(warfarin-aspirin) ilaç kullanan bireyler zencefili kesinlikle kullanmamalıdır.Tansiyon düşürücü etkisi olmasından dolayı tansiyon hastaları tarafından dikkatli kullanılmalıdır.Safra taşı olan kişiler tüketmemelidir.Fazla tüketimde mide bulantısı, kusma, ishal, alerjik döküntüler, ağız tahrisi gibi sorunlara neden olabilir.” İfadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.