SON DAKİKA
Hava Durumu

TİYATRONUN KALBİ KORKUTELİ’NDE ATACAK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ile Tiyatro Oyuncusu Volkan Severcan geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları sebebiyle iptal edilen Kültür ve Sanat Festivali yerine bu yıl 18 Haziran- 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Tiyatro Festivali” hakkında bilgilendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
TİYATRONUN KALBİ KORKUTELİ’NDE ATACAK

TÜRKİYE’NİN EN UZUN TİYATRO FESTİVALİ

Korkuteli Belediyesi Sosyal Tesisi Seyirparkın içerisinde bulunan Amfi Tiyatro’da bu Türkiye’nin en uzun Tiyatro Festivali düzenlenecek. Çocuk ve Yetişkin olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek tiyatro festivalinde birbirinden güzel bir çok oyun seyirciyle buluşacak. Geçtiğimiz gün Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ile Sanatçı Volkan Severcan 18 Haziran-  10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek “Tiyatro Festivali” hakkında bilgilendirme yapmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

 

AMFİ TİYATRODA SERGİLENECEK

Çarşamba günü çocuklar Cumartesi günleri için yetişkinler için Korkuteli Belediyesi Sosyal Tesisi Seyirparkın içinde bulunan Amfi Tiyatroda sergilenecek tiyatro festivali ile ilgili Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek; Türkiye’nin en uzun tiyatro festivalinin Korkuteli’nde başlayacak. Sosyal etkinlik anlamında stresten uzaklaştırmak için bunları yapıyoruz ama daha önce söz vermiştim sınıflarda toplam ilkokul ve ortaokul 34 okulumuzdaki Altı Bin Dört Yüz Seksen Bir çocuğumuza karne hediyesi olarak her gün bir okulumuz buraya gelerek karne hediyesi olarak kendi ilçelerinde okumanın haklı gururuyla burada eğleniyorlar.

 

2130 GENCİMİZ ÇANAKKALEYE GİDECEK

20 Haziranda toplamda ilçemizde bulunan 7 lisemizdeki Korkuteli’nde İki Bin Yüz Otuz Dokuz gencimiz 20 Hazirandan 30 Hazirana kadar gençlerimizle Dedelerimize gideceğiz Çanakkale’ye. Bu yıl liselerimizden başladık, seneye bunu ortaokul seviyesine bir sonraki sene ilkokul seviyesine çekerek aslında bu memleket bu millet nelerden geçti Çanakkale’de neler yaşandı bunu öğrenecek.” Dedi.

 

BU SENE HERKES KIRKPINAR’A AKIN EDECEK

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği ve bu yıl Kırkpınarda Başpehlivanlığı kazanması durumunda daimi kemerin sahibi olacak olan Korkuteli Belediyesi Sporcusu Ali Gürbüz için özellikle Korkutelilerin büyük  bir heyecan ile beklediği Kırkpınar Güreşleri ile ilgilide bilgilendirmede bulunan Ömer Başkan; “1-2-3 Temmuzda bu sene inşallah 3 Temmuzdaki finalde Sayın Korkutelilere, Antalyalılara Ali Gürbüz ile Kırkpınar daimi kemeri inşallah getirmeye çalışacağız. Bununla birlikte biletler çok önceden çıkış yapıldığı için 750 biletimiz şu anda alındı. 2 Temmuz Cumartesi günü gece 12’de buradan otobüsler çıkacak. Pazar günü Kırkpınar’a girmiş olacağız, orada tribünde yerler hazır. Korkuteli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne Cumartesi günü çıkacak otobüs ile gidecek güreş severlerimiz müracaat ederek isimlerini yazdırsınlar. Çünkü sadece 750 adet bilet alabildik, gerisi dolmuş bu sene herkes Kırkpınar’a akın edecek.” Dedi.   

 

BÜTÜN OYUNLAR ÜCRETSİZ

Tiyatro Sanatçısı Volkan Severcan, Korkuteli’nde yaşayan herkesin ne kadar şanslı olduğunu Türkiye’de yapılmış en uzun tiyatro festivalinin imzasının Korkuteli’nde atıldığı için gururlu olduğunu ifade ederek; “Temel olarak iki ayrı platformda tasarladık festivali; Çocuk ve Yetişkin Tiyatro Festivali olarak. Her Çarşamba ve Cumartesi günleri mutlaka birer tane oyunla karşı karşıya kalacaksınız. Türkiye’nin çok değerli isimleri geliyor. Genellikle Komedi ağırlıklı bir repertuar seçtik. Korkuteli’ndeki bu açık hava tiyatrosu Türkiye’de çok az var. Çocuk tiyatroları 19.00 ve 21.00’da oynanacak maksimum süreleri 50 dakika. Bütün oyunlarımızı ücretsiz izleme imkanına sahip olacak seyircilerimiz. Normalde özellikle büyük tiyatrolarında 200 TL’ye yaklaşan bilet fiyatları söz konusu olduğu için böyle bir imkanı Korkuteli’nde vatandaşlarımız büyük bir ayrıcalıkla ücretsiz olarak izleme imkanına sahip olacaklar.” Diye konuştu.  

ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİNDE; Niloya, Harika Kanatlar, Kukuli, Keloğlan, Pepee, Maşe ve Koca Ayı, Canım Kardeşim Benim, Sevimli Dostlar, Çocuk Kalbi, Karlar Ülkesi Mavi Şato, Elif’in Düşleri oyunları çocuklar için sergilenecek.

YETİŞKİN TİYATROLARINDA; Süheyl ve Behzat Uygur’un Şarkılı İnteraktif Komedi Oyunu Hey Gidi Günler, Fanatik, Mahşer-i Cümbüş, İki Nin Biri, Baş Belası, Şen Makas, Seninle Evlenir miyim?, Ölüm Bizi Ayırana Dek, Hangisi Karısı, Usta, Vişne Bahçesi, Kalpten Kalbe tiyatro oyunları sergilenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.