SON DAKİKA
Hava Durumu

‘HAL’İMİZ ‘OTOGAR’DA KALDI

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2019 10:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 10:53

Yapılan hiçbir hizmet eleştirilmez. Şayet doğru zamanda ve doğru yere yapıldıysa. Burada benim hatırladığım kadarıyla otogar 2014 yerel seçimlerinde Korkuteli Belediye Başkan Adayı Sayın Hasan Gökce’nin bir projesi idi. Haberlerini takip ettiğimden ve yazdığımdan iyi hatırlıyorum ki, Sayın Gökce ilçenin artık gittikçe büyüdüğünü nüfus oranının arttığını dile getiriyor ve Korkuteli’ne bir otogar yapılması gerekliliğini her fırsatta vurguluyordu. Korkuteli’ne iki dönemdir başkanlık yapan Sayın Gökce bu eksikliği gidermek için temeli atmış, otogarın yapımına başlamıştı. Bitmesine ve halkın hizmetine sunulmasına az kala devreye giren Büyükşehir yasası ile otogar Antalya Büyükşehir’in sorumluluğu altına girmişti. Çarşı merkezindeki ana cadde ve Antalya Caddesi ile birlikte tabii ki.

Bunun yanı sıra yine Sayın Gökce’nin bir diğer projesi olan meyve halini de Korkuteli’ne kazandırmak için çabaladığı ve ilk kazmayı vurduğunu da belleğimizi biraz geriye sararak hatırlayabiliriz. Şimdi burada yoğurdu yemek ama yiğidin hakkını da vermek gerekir.

Korkuteli’nde bulunan her kurum her kuruluş bu ilçedeki her vatandaşına ayırt etmeksizin hizmet için bağlı bulundukları makamları işgal ederler. Lakin geçmişte yapılmış bir hizmeti de bugün çıkıp ta ben yaptım veya hutta biz yaptık bu projeleri bu ilçeye biz kazandırdık demenin de bir anlamı ve manası yoktur.  Tabi ki sizlerde bu ilçe için bir şeyler kazandırmanın hedefi ve gayesi içerisindesiniz. Ancak ilçe gündemini yakından takip edenler de bana hak verecektir ki, Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet Birimin Korkuteli’nde görünen hizmetleri boru değiştirmek ten öteye gitmemiştir. Korkuteli için yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını çözmeniz en büyük önceliğiniz değil midir? 

Peki ya gerçekler neydi bir hatırlayalım. Hatırlayalım ki yapılmış bir yatırımı bugün çıkıp ta bu ilçeye bunları biz kazandırdık diye halkı ayakta uyutmayalım. Hoş bu gerçekleri bile bile ayakta uyuyanlar ve alkış tutanlar da var tabi ama onlara sözümüz geçmez zaten.  Korkuteli otogarı ve Meyve hali yapıldığında belediye meclisinde bu hizmetler için ödenek istendiğinde bazı parti sözcülerinin ve guruplarının zorluk çıkardıklarını unutmayınız. İlçeye bu iki yapının da gereksiz olduğunu söyleyenler bugün nasıl oluyor da biz yaptık diyebiliyorlar hayret verici bir açıklama.

Peki, ben buradan sadece şunu merak ediyorum. Bu iki projeyi ilçeye kazandırmak için çabalayan Sayın Gökce, verdiği sözü tutmak için elinden geleni yapmadı mı? Ya sizler bu projeleri bir süre sonra çıkıp ta biz yapacaktık zaten, bu proje bizimdi demediniz mi? Biraz daha ilerleyelim proje yapım aşamasında iken ödenekler belediye meclisinde tartışmalara neden olmadı mı? Seçim öncesi otogar ve hal’in Büyükşehrin sorumluluğuna geçeceği ifade edilirken bu hizmetlerin tamamlanmasında önemli bir etki olan maddi destek için zorluklar çıkartılmadı mı?

Peki, şimdi kalkıp bunları biz yaptık demenin anlamı nedir. Siyaset yapılıyorsa eğer bu ilçede bel altı siyaset değil delikanlı siyaset yapılmalı. Verilen sözler vaatler tutulmalı. Konuşmak için konuşulmamalı. Sorarım sizlere yılan hikayesine dönen, defalarca sözü verilen hatta ödeneği bile ayrıldı denilen Kültür Merkezi ne alemde. Yıllardır bu Kültür merkezi neden yapılamıyor. Her ayın başında kalkıp kültür merkezini fırından çıkartıp halkın önüne koyuyorsunuz da neden bir kazma dahi vurulmadı. Ben size söyleyeyim, bu sözü veren iktidar partisinin ilçe başkanı seçmenine ve Korkuteli halkına tepeden baktığı için umursamadı bile. Şimdi ne oldu peki Sayın Erdoğan’ın dediği gibi halkına tepeden bakanlar devre dışı bırakıldı. Siz gidin beş taş oynayın dendi.

Bu ilçede parmakla gösterilen bir ilçe başkanı ya da bir belediye başkanı olmak istiyorsanız sizlere halkın küçük bir naçizane isteğini aktarayım; Kültür merkezi, Doğalgaz ve Karma Organize Sanayi. Bunların temellerini ne zaman atarsanız o zaman bu iş olur derim. Sonra çıkıp dersiniz bunları bu ilçeye biz yaptırdık diye ve gerçekten de ‘gerçekler buymuş’ diyebilelim. ‘Hal’imiz ‘otogar’dan çıksın artık, otobüs kalkmadan…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.