SON DAKİKA
Hava Durumu

İTTİFAK TABANIN AYAK SESLERİNİ BASTIRIR MI?

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2018 09:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 09:34

Merak ediyorum. Madem yerelde veya genelde bir seçim kazanmak için yola çıkıyorsunuz, bunu başka partilerden yardım almadan başaramıyormusunuz? Görüyoruz ki son zamanlarda iktidar partisi de olsa en küçük bir siyasi parti de olsa başka bir siyasi partiden yardım almadan herhangi bir seçime giremiyor. Peki o zaman sorarım ne anlamı kaldı bir siyasi parti kurup ta meydanlara çıkmanın?  Halkın gözünü boyamanın, vaatler vermenin? Oyonuzu bizim partimize verin demenin?

Yaşadığımız 21. Yüzyılda, gelişen teknolojinin ve çağ atlayan dünyamızın her geçen gün eğitim seviyesinin yükseldiği, cehaletin bittiği bir dönemde insanların akıllarıyla alay etmenin lüzumu varmı sizce.  Ülkemizde görünen o ki, hangi siyasi parti olursa olsun başka bir siyasi partinin oylarına ortak olmadan bir yerlere gelinemiyor. Değerli siyasetçilemizin ilk önce bu hazin tabloyu bir an evvel temizlemesi gereklidir. Aksi halde önümüzdeki dönemlerde bu ittifaklarla, sizlerin siyasi kariyerlerinizin sonu olabilir. Ülkemizde son zamanlarda yapılan seçimlerde kazanan hiçbir siyasi parti yok. Benim gördüğüm hepsi bağımsız aday gibi herhangi bir siyasi parti adını kazanamamışlardır. Belleğinizi birazcık zorlarsanız bunun ne demek olduğunu anlayabilirsiniz. Örneğin A partisi B partisi ile ittifak kuruyor peki burada kazanan kim? Hangi partinin mensubu kazanmıştır bilebilirmisiniz? O yüzden ittifakla ortaklaşa kazanılmış bir siyasette kazanan hiçbir zaman olmamıştır, olmazda.

Gelelim Korkuteli’ndeki siyasete. Bu ilçede birşeyler yapmak için başka bir siyasi parti ile birleşmeden tek yumruk olunamıyormu? Görünen o ki genel de değilde yerel de ittifak her zaman kaybettirecek gibi. Geçtiğimiz genel seçimleri baz alalım, AKP ve MHP Cumhur ittifakı ile bir araya gelerek seçime girdi ve kazandı. Ancak bu kazanımın yerelde herhangi bir etkisinin olmadığını bizim değerli siyaset adamlarımızın biliyor alması gerekli değilmi sizce de. Bunu biliyorlarsa eğer, bile bile yerel de de ittifak yapmak, A yada B partili seçmene yapılmış bir yanlış değilmidir? İşte bu ince ayrıntı ile de seçmene olan güveninizi zedelemiş belkide kaybetmiş olmuyormusunuz?

Geçmiş zamanda yazmış olduğum bir köşe yazısında bahsetmiştim yine. Cenaze evlerine taziye ye giderek, düğün mevlüt yemeklerine katılarak sosyal medya dan şuraya gttim onu yaptım bunu  ziyaret ettim diyerek siyaset yapılmaz. Bu siyaseti yaptığınız sürece her zaman bir ittifak ortağına ihtiyacınız olacaktır, ve her zaman güveninizi kaybedeceksiniz. Taki  Korkuteli’ni kazanmak ve burada partinizin varlığını kanıtlamak için tek yumruk olana dek.

Peki Korkuteli’nde ki siyasi partiler tek yumruk mu? Tabiki değil. Bu ittifaklar çıktı çıkalı ilçedeki A partiside B partiside C partiside kendi içlerinde muhalefet değillermi. Bir X partisi bile bünyesinde bulunan teşkilatında bile en az üç, dört parça değillermi. Tabanı ayrı tavanı ayrı değil mi bazı partilerin. Bu gerçeği saklayamadıkları gibi kabullenip bir kazanım yoluna da gidilmiyor. Peki bu şekilde ittifak olmadan nasıl kazanacaksınız bu ilçeyi. Kazanmak için önce kırdığınız seçmenin gönlünü feth etmelisiniz belki de. Bu ilçede siyasi partiden hariç birde kendini sevdiren ve her kesimden oy alanlar da vardı. Eğer öyle bir ağırlığınız varsa zaten kazanırsınız, ve çıkıp ben kazandım diyebilirsiniz. Her zaman söylemişim dir, eğer parmakla gösterilen bir siyaset adamı olmak istiyorsanız, ilk önce yatırımlarınızı sonra projelerinizi takip edip halkın huzurunda hizmete açmanız gerekmektedir. Bunun arkasından size karşı  olan sevgi ve saygınlık zaten gelir.

Bizim örf, adet  ve geleneklerimizde atamıza yani evimizin en büyüklerine sevgimiz onların fikirlerine saygımız yokmuydu. Biz anne ve babamızdan bunları öğrenmedik mi? Öğrendik. Peki bunu bile bile partinizin tabanı ve seçmeninizin  ayak seslerini neden duymazlıktan geliyorsunuz. O tabanlar sizlerin atası değiller mi? Temeline sahip çıkmadığınız bir bina bile küçük bir rüzgarda yerle bir olurken, tabanınızın söylemlerini kulak ardı ederek neden o rüzgarda yıkılıp kaybolmayı göze alıyorsunuz.  Devşirme bir kalıpla siyasete katkı sağlanmaz. Bunlar benim nacizane düşüncelerim. Sizce kuracağınız ittifaklar tabanınızın ayak seslerini bastırabilecek mi?  Tek yumruk olabilecekmisiniz?  Unutulmamalıdır ki başkasının şemsiyesine sığınanların her zaman sırtı ıslak kalır, yinede o şemsiyeden bir fayda görmezler…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.