SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ MİLLET İYİ İTTİFAK

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2019 10:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 10:44

Çok kısa süre sonra da meydanlara inip adayları için seçmenden oy toplamaya başlayacaklar. En çok güven telkin eden, en iyi istihdam yaratacak yatırımları ve projeleri açıklayan ve Korkuteli halkına kendini sevdiren aday sandıktan iyi bir sonuçla çıkacak.

Millet ittifakı bu aşamada birçok il ve ilçenin adaylarını açıkladı. Geçtiğimiz gün de Korkuteli’nde bilinen ve beklenen İYİ Partili Belediye Başkan Adayı Halil Kara’nın adaylığı kesinleşti ve resmi olarak kamuoyu ile paylaşıldı.  Diğer taraftan Millet ittifak ortağı olan CHP Korkuteli kanadında herhangi bir gelişme olmazken İYİ Partiye destek verip vermeyeceği merak ediliyor. Çünkü partinin tabanında bulunan bazı sol kesim kesinlikle sağ bir partiye ve adayına oy vermeyecekmiş gibi bir duruş sergiliyor.

Aslında atı alan Üsküdar’ı geçmişte, bizim Korkuteli CHP İlçe Örgütü bunu kabullenmiyor mu ne? Şu sıralar her siyasi kanattan duyulan genel merkezin vereceği karar neticesinde açıklama yapacağız söylemlerinden öte bir gelişme ne yazık ki yok. Oysa iyi bir ilçe başkanı, partisi için canla başla çalışıp bir emek sarf edip yerel seçimlerde adını duyurabilir diye düşünüyorum. Siyaset rutin ziyaretlerin dışında güncel konularda da eleştirisel veyahut bilgi amaçlı değerlendirmeleri ile de gündemde yerini koruyup mensubu olduğu partinin deyim yerinde ise reklam yüzü olmalıdır.  

İttifak ortağının adayı belirlenmiş hatta çalışmalar bile başlamışken sizin genel merkezden beklediğiniz kararın ne olacağını dün ki Korkuteli’ne yeni gelmiş çocuk bile bilir. Yapmanız gereken o kadar önemli işler var ki, halen suskun durmanız sizin yararınıza değil zararınıza da seyredebilir. Bu seçimde bir ittifak var evet, İYİ Parti - CHP arasındaki Millet ittifakı. Ne demişti Sayın Genel Başkanlarınız, “Biz Millet ittifakı olarak belirlediğimiz bölgelerde ortaklaşa bir aday çıkartacağız İYİ Partinin aday çıkardığı yerde CHP destek verecek, CHP’nin aday çıkardığı yerde İYİ Parti destek verecek” Yoksa biz mi yanlış biliyoruz?

Şimdi bu açıklamaların ardından gelelim Korkuteli’ndeki Millet İttifakına yani İYİ Parti ve CHP ortaklığına. Ortaklık diyorum çünkü CHP Korkuteli İlçe Örgütü kabullense de kabullenmese de bu ittifakın içerisinde. Genel başkanlarınızdan gelecek olan sonuçlar kadar da bu ittifaka saygılı olmak gerekmez mi. Hoş CHP kanadında ki ayrışma iddiaları ve bununla birlikte ittifaka sıcak bakılmadığı söylemleri de gündemde yerini koruyor. Parti tabanında kayma olabileceği ve birçok seçmenin Korkuteli için değil sadece Büyükşehir için sandığa gideceğini söylemesi de yine düşündürücü bir durum.

Yine ben bu ittifak çerçevesi içerisinde Korkuteli seçmenlerinin ve halkının düşüncelerini sizlerle paylaşayım.  Antalya Büyükşehir Belediyesinin Başkan Adayı olarak açıklanan Sayın Muhittin Böcek, hem Konyaaltı hem de Antalya genelinde sevilen saygı duyulan bir siyasetçi. Dolayısı ile Antalya merkezde ittifak ortağı olan İYİ Parti ile samimi bir şekilde seçimlere girmiş iken, ilçemizde bu hava neden esmiyor merek ediliyor. İlçedeki vatandaşlar diyor ki? ‘Bu ilçeyi genel merkez mi yönetecek?’

Burada yapılması gereken şudur ki, Belediye Başkan Adayını açıklayan İYİ Parti ye destek vermeniz kaçınılmazdır. Bunu kabullenseniz de kabullenmeseniz de doğru birdir. Unutmayınız ki Antalya Büyük şehir kapsamında her ilçesinde bir Hizmet Birimi barındırıyor. Sizlerin de gayesi, bu ilçeye hizmet etmekse eğer, başkan adayınız da yoksa ortağınıza destek verip, Korkuteli Hizmet Biriminde bir söz sahibi olmanız gerekmez mi. Peki birlikten güç doğmaz mı?

Burada şu husus ön plana çıkmaktadır. Hem Sayın Böcek hem de ilçede sizler ortaklaşa bir güç ile ilçeye yapılacak olan hizmetlerin önünü açmış olmanızdır. Açıklanacak ittifak adayınıza destek olun. En azından belediye meclisinde bir yeriniz olsun ve Korkuteli hizmet biriminde sizin de sözünüz geçsin. Benim de naçizane önerim İYİ Partinin adayı olan Halil Kara ile safları sıklaştırın. Saadet partisinin kapısını çalın siz aday çıkarmayın mecliste size de yer verelim ancak siz bizi destekleyin deyin.  Unutmayın ki bu ilçeye hizmet edecek kadrolar iyi milletten iyi ittifaktan geçecek gibi görünüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.