SON DAKİKA
Hava Durumu

KORKUTELİ’NDE BAŞKANLIK YARIŞI

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2018 10:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 10:48

Yoğun iş temposu ve çalışma koşulları nedeni ile uzun bir süre yazamadım.  Şimdi bu fırsatı bulmuşken ilçemizde hem siyasiler hem de önümüzdeki yerel seçimler hakkında birkaç değerlendirmede bulunalım. Malum biz gazeteci geçmişi olanlar ne yazmadan ne de araştırmalar yapmadan duramıyoruz. Bir kere aşılandı mı bu meslek başka bir işte çalışsan bile bırakamıyorsun.

PARTİLİ Mİ? YOKSA KENDİNİ KANITLAYAN MI KAZANACAK?

Şimdi değerli okurlarım ilk olarak ilçemizdeki genel siyasete bir bakalım. Malumunuz yerel seçim çalışmaları hız kazandı.  Korkuteli’nde beş yıl hizmet edecek belediye başkan aday adayları yavaş yavaş netleşiyor. Hangi partiden kim kazanır bilinmez ama bu ilçede öyle bir seçim atmosferi yaşanıyor ki, koltuğa oturan partili değil daha çok kendini sevdiren, halkla iç içe olan kişi kazanıyor. Bana göre doğrusu da bu zaten. Bir idari amirin halkla iç içe olması demek halkın genel sıkıntılarını biliyor demek değil mi zaten.  Hak eden kazansın demiyorum, hak eden değil bu ilçeyi yönetebilecek kabiliyeti olan, ilçe halkını iyi bilen, sıradan bir vatandaşın evinde bağdaş kurarak kuru ekmeğine soğanına ortak olan derdini sıkıntısını dinleyen bir kişiliği olsun yeter.

MHP TAMAM, AK PARTİ VAR GİBİ DİĞERLERİ KAR YAĞMASINI MI BEKLİYOR?

Malumunuz geçmişte genel seçimde ittifak kuran iki siyasi partinin adayı ve aday adayları şu an bilinmekte. Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Teşkilatı ilçede ilk adayını açıklayan parti olarak yarıştaki yerini aldı ve çalışmalarını başlattı. Adalet ve Kalkınma Partisi Korkuteli İlçe Teşkilatına da bir meclis üyesi Başkanlığa talip olduğunu ve aday adayı olduğunu halka duyurdu. Hemen ardın dan Korkuteli Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Uysal, akabinde Korkutelili yeni bir yüz olan Süleyman Tunç ve son dakika sürpriz bir çıkışla Ecz. Celal Koç İktidar partisinden Korkuteli’nde Belediye başkanı olmak için aday adaylıklarını kamuoyu ile paylaştılar. Geçtiğimiz dönemlerde de olduğu gibi bu dönemde de en fazla aday adayı iktidarda. Ancak yine iktidar partisinden, sayın ilçe başkanı Yıldıran ve Belediye Başkanı İrban’ın da bu dört kişilik aday adayı kadrosuna dâhil olabileceklerini hepimiz tahmin edebiliyoruzdur. Çünkü bu iki isim o koltuğa oturmak için en çok yarışanlardan olacaktırlar. Diğer siyasi partilerde ise henüz bir kıpırtı yok. Kar yağmasını bekliyorlar herhalde.

İŞLEK DOĞRU ADAY MI?

Gelelim Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli Belediye Başkan Adayı Ömer İşlek’e! Kimdir bu Ömer İşlek, İlçede bilen duyan kendisini tanıyan var mıdır? Genel merkezden onay alındı adayımız bu dendi. Yazımın başında da belirttiğim gibi bu ilçede siyaset yapmak bir yerlere gelebilmek için önce halkın özgüvenini kazanacaksınız. Sonra hedefe ya ulaşırsın yada ulaşmana ramak kalır bir başka bahara ertelersin, lakin yarışı bırakmazsın. Bildiğim ve bana anlatılanları değerlendirdiğim kadarıyla, Ömer İşlek, aslen Korkutelili bir isim. Bazı farklı siyasi partilerde görev yapmış, bazı kurumlarda görev yapmış, danışmanlık yapmış bir siyasetçi. Yine duyduğum kadarıyla İzmir Aliağa Belediyesinde başkan danışmanlığı yapmış bir kişiymiş. Aliağa da çıkan bazı yazılı medyanın haberlerine göre de, Sayın İşlek’in siyasi hayatının başarılı olduğunu bir tartmak gerekir. Sizlere sadece okuduğum haberin başlığını vereyim değerlendirmeyi sizler yapın. “Aliağa’yı karıştırdı sıra Korkuteli’nde” böyle bir başlıkla gazeteye manşet olan bir isim ilçemize layık görülen doğru bir aday mı bilemiyorum. MHP’nin bu tutumu ne denli doğru bir strateji Mart ayında sandıktan çıkan oy sonuçlarına göre değerlendireceğiz.

İCRAAT YAPARAK BAŞKANLIK KAZANILIR MI?

Birde Ak Parti Korkuteli İlçe Teşkilatının şu anki durumunu değerlendirelim.  Mevcut ilçe başkanı İlhami Yıldıran’ın Belediye Başkanı olma hevesini tüm ilçe halkı biliyor, her ne kadar da görev alınmaz verilir denklemini kursa da sürekli asıl amacının başkanlık olduğu ilçe halkı arasında sürekli konuşuluyor. Çalışmalarını başkanlığı hayal ederek sürdürmeye çalışsa da, yine yazımın başında belirttiğim gibi ilçe halkının olurunu almak Sayın Yıldıran içinde geçerli. Sayın Yıldıran gittiği yolda ilçe için yaptığı hizmetlerini ve geçmiş zamanda verilen sözlerin ve vaatlerin ne kadarını gerçekleştirebildiği,  benim kadar ilçede ki halkın da merakında.  Bu hususta hafızalarda yer etmiş birden fazla konu var. En başta gözetilen,   Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından bizzat sözü verilen, ilçeye yapılacak olan karma organize sanayi, Korkuteli Bucak arası bölünmüş yolu, bunlardan sadece bir kaçı. Bu sözlerin arkasını takip etmek ve ilçeye büyük nefes aldıracak bu yatırımların takibini yapmak Sayın Yıldıran’ın vazifesi değilmidir sizce de. Bu ilçede halk nefes almak istiyor, siz yarın oy isteyeceğiniz halkın rahat nefes almasını sağlayamazsanız, hayalleriniz de nefessiz kalır maalesef. Partinizin sloganlaşmış sözü gibi bence siz sadece icraat yaparsanız kazanırsınız.

YILDIRAN’MI?  İRBAN MI?

Yine Ak Partili bir başka isim mevcut belediye başkanı Hasan Ali İrban’ın da halk arasında belediye başkanlığına devam edeceği yankılanıyor. Sayın İrban henüz bu konuda bir açıklama yapmasa da aday olabileceği ve potansiyelinin buna yeterli olabileceği değerlendiriliyor. Bence de Korkuteli’nin mevcut durumunu bir nebze de olsa değiştirebilmeyi başaran Sayın İrban, adaylığını henüz açıklamış olmasa da başkan koltuğunda bir beş yıl daha oturacak gibi gözüküyor. Bunu aslında sizlerde fark etmişsinizdir. Ak Parti İlçe Teşkilatı içerisindeki parçalanmalar gruplar zaten aday adayının birden fazla olacağını işaret ediyordu. Geçtiğimiz gün aday adaylığını açıklayan Kadir Sarıcalar bunlardan sadece birisi. Kesin adayın belirlenmesinde hem genel merkez hem de il başkanlığının olurunu alan isim açıklanacaktır elbet. Fakat burada da bazı soru işaretleri var. Mevcut ilçe başkanı Sayın Yıldıran benim bu görüşlerimi doğrulayan bir çıkartma gerçekleştirerek Ankara genel merkezle geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdi. Konunun başkan adaylığı ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum. Diğer kanatta Sayın İrban, hem kısa sürede yaptığı çalışmaları ile hem de il başkanına olan yakınlığı ve samimiyeti ile de adaylıkta Sayın Yıldıran’dan bir adım önde gibi duruyor.  Bu durum da hem il başkanlığının hem de genel merkezin olurunu alacak isim merak ediliyor. Gruplara ayrılmış bir partiyi kim bir araya getirecek bekleyip göreceğiz.

BAŞKANI MUHTARLAR MI BELİRLEYECEK?

Son günlerde ilçede MHP kanadında bazı tartışmalara yol açacak söylemler duyuyoruz. Geçtiğimiz gün MHP Korkuteli İlçe Teşkilatı ile birlikte Ankara Genel merkeze Muhtarlarla birlikte yapılan ziyaret sonrası bir ilçe başkanının MHP ile birlikte yapılan organizasyonda yer alan muhtarların tek tek tespit edilmesini istediği ifade edilmiş. Ne denli doğru bilmiyorum ama bu seçimlerde muhtarlarla arası iyi olan partilinin mi adayı ilçede başkanlığı kazanacak merak ediyorum. Bence muhtarlara değil de oylarına talip olduğunuz seçmenlere sahip çıkın derim.  Zira elli sekiz oyla belediye başkanı seçilemezsiniz.

CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAKI TUTAR MI?

İlçede iki parti haricinde Belediye başkan adayını veya aday adayını açıklamayan diğer siyasi partilere bir bakalım. Son günlerde CHP ve İYİ Partinin Korkuteli’nde ittifak kuracağı ve tek aday çıkartabileceği söylemleri dile getiriliyor. Bu ilçede ittifak söz konusu olamaz diye defalarca yazı kaleme aldım. Yine söylüyorum Korkuteli’nde hiçbir siyasi parti başka bir parti ile ittifak ateşi yakmaz. Çünkü buranın seçmeni farklıdır. Bu ittifak olayına hiç girmezler. Bu duyumu ortaya atanlar ya bu ilçedeki seçmeni tanımıyor, ya da Nasrettin Hocanın hesabına göre ‘ya tutarsa’ diye yola çıkmaya çalışıyorlar. Hakkımızda hayırlısı illaki ilçenin bir kazanımı olacaktır, ya hakkında bazı iddialar olan, ya yıllardır hayaller kuran, ya çalışmalarıyla göz dolduran, ya da ya tutarsa mantığı ile hareket edenlerden birisi kazanacaktır mutlaka. Bekleyelim görelim. Kimin vaatleri seçmeni mest edecek, kim vaatlerinin takipçisi olacak, kim kazanacak göreceğiz…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.