SON DAKİKA
Hava Durumu

Ağır Taş`ı ne yel alır, ne sel alır

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2019 10:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 10:45

Gergin bir meclis toplantısı geçti. Toplantının başkanlığını da Bugünkü Millet İttifakı adayı Halil Kara yapıyordu. Kavgaya varan sert tartışmalarla geçen oylama sonucunda Hasan Ali İrban Korkuteli Belediye Başkanlığına seçildi. Hasan Ali bey daha başkanlık konuşmasını yapmaya fırsat bulmadan adeta bir zafer kazanmış edasıyla, Belediye Meclisine AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş girdi.

Babası rahmetli Hamza Taş`ın hatırına bütün meclis üyeleri kendisine büyük hürmet gösterdi. İktidar partisinin İl Başkanının Korkutelili olmasının ilçeye getirilecek hizmetler konusunda çok büyük fayda sağlayacağını herkes biliyordu. Oylamanın bitmesinin ardından İl Başkanı İbrahim Ethem Taş coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi ve sonunda yerel seçimlerde kazanılamayan İlçemizin  Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştığını ve bundan duyduğu gururu ifade etti.

AK Partili Meclis Üyelerinin gözlerinin içerisine baka baka, Korkuteli`ni AK Parti iktidarı ile buluşturduğunu söyledi. “16 yıllık Ak Parti iktidarında bir türlü İktidar partisi ile buluşmayan Korkuteli`ni, Ak Parti iktidarıyla buluşturduk. Babam Hamza Taş`ın çok uğraştığı ancak göremediği Ak Belediyecilik bana nasip oldu. Artık Korkuteli`nde hizmet zamanı. Korkuteli ilçe teşkilatımız ve hükümetimiz ile birlikte Korkuteli`ne hak ettiği hizmetler yapılacak" dedi.

Bu zaferi adeta tek başına kazanmış görüntüsü verdi. Ama şimdi bu sözler geride kaldı.

GERÇEKLER BÖYLE DEĞİLDİ

Oysa ki gerçekleri sadece AK Parti`li Meclis Üyeleri değil, Korkuteli`nde siyasetle ilgilenen herkes biliyordu. MHP`nin siyasetini, AK Partili Meclis üyelerinin "istifa ederiz" restine karşılık Belediyenin AK Parti`de kaldığını,İbrahim Ethem Taş`ın yaşadığı ilk siyasi krizde başarısız olduğunu ve paçayı AK Parti`li Meclis üyeleri sayesinde kurtardığını herkesin bildiğini düşünüyorum.

Önceki gün akşam AK Parti İl Başkanı Av. Ethem Taş, jet Korkuteli çıkartması ile yeniden Korkuteli`ne geldi.

Aslında neden geldiğini tahmin etmek zor değil.

İrban ve beraberindekilere ihraç kararında geç kalınması ve yeterli tepkinin verilmemesini düşünen MHP`lilerde bir kafa karışıklığı vardı. AK Parti İl Başkanı Ethem Taş`ta adeta talimat almışçasına geldi. Hedefine de tahmin edileceği gibi Hasan Ali İrban ve yol arkadaşlarını koydu. "Trenden inen bir daha binemez" dedi.  Saadet Partisi`nin HDP ile ittifak kurduğunu söyledi. "Yerli uçağımız göklerde" dedi. Hasan Ali İrban ve Saadet Partisine geçen Meclis üyelerini adeta tefe koydu.

Saadete HDPKK, AK Parti`ye HDP

Saadet Partilileri Korkuteli`nde iyi tanıyoruz. Ziya Çimen, Mehmet Akdeniz, Yusuf Sarıcalar, Adem Sarıcalar ve aklımıza gelen birçok isim. Bu kişileri PKK`yı desteklemekle suçlamak bence hakaretle eş değerdir. Milliyetçi seçmene yaranmak amacıyla konuşulan bu sözler çok yaralayıcı ve kutuplaştırıcı. AK Parti`nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi`nin `bizler HDP`lilerin oylarına talibiz` açıklaması varken sizlerin Saadet Partisi`ne bu şekilde saldırmanız ne kadar inandırıcı.

EZBERE SİYASET

AK Parti İl Başkanı Sayın Ethem Taş`ın siyasi krizleri iyi yönetemediğini söylemeden geçmeyelim. İlk seçildiği zamanlarda boşuna sevinmişiz galiba. Kendisi bildiğiniz ezbere siyaset yapıyor. Ekranlarda veya toplantılarda Cumhurbaşkanından ve Genel Başkan Yardımcılarından ezberlediklerini önceki günkü olağan üstü toplantıda yansıttı.  Bu konuşmaları gazetecilerin bulunmadığı bir ortamda yapsaydı, kendisine itiraz eden olmazdı belki ama ne yazık ki bizlerde oradaydık.

Korkuteli İttifak pazarlığında nasıl satıldı?

İlçemizde MHP`liler bile Korkuteli`nin Cumhur İttifakı`nın AK Parti`den olacağını biliyorlardı. Hatta MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy yaptığı konuşmada "Korkuteli`nde 17 bin oya karşılık 3 bin oy ile karşılarına çıkamayız" dediği, AK Parti`li Taş`ın ise, "Burası benim memleketim, Korkuteli benim için çok önemli" dediği kulislerde konuşulmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel`in ise Korkuteli`ne yaptığı ziyarette Hasan Ali İrban`a "Başkan adayımız sensin, mutlaka İlhami Yıldıran`ı 1`inci sıraya" yaz dedi.

Ne oldu da, Ethem Taş babasının emaneti olarak gördüğü Korkuteli`ni MHP`ye kaptırdı.

Aslında ne oldu biliyor musunuz? Korkuteli AK Parti için ittifak pazarlığında kullanılacak ilçeydi. Ve böyle de oldu. Serik`te bir türlü anlaşma sağlanamayınca AK Parti Serik`e karşılık Korkuteli`ni takasta kullandı. Aslında İl Başkanı Ethem Taş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Korkuteli ile birlikte Hasan Ali İrban`ı ve AK Parti`li Belediye Meclis üyelerini kullandı. Sayın Başkan ilçemizin MHP`ye verilmesiyle alakalı kimse kılıf aramasın diyor ve 2014 yerel seçimlerini kim kazandıysa oranın adayının destekleneceğini belirtiyor.

Bu protokolün uzun zamandan beri olduğunu biliyoruz. Peki, neden Hasan Ali İrban ve diğer aday adayları bu kadar bekletildi ve adaylığına yeşil ışık yakıldı.

ANKETLER SANDIĞA YANSIR İSE FATURA KİME KESİLECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi seçimleri için yapılan anketlerin büyük bölümünde Muhittin Böcek`in önde çıktığını belirtmiştim, bununda nedeni belli oldu. Bu kadar başarısız bir il başkanıyla nasıl seçim kazanılabilir. AK Parti Ethem Taş`ın siyaseti nedeniyle sadece Antalya`yı değil, daha önce kazanmış olduğu birçok ilçeyi bile ittifaka rağmen kaybedebilir.

Doğalgaz bizi değil, gündemi ısıtıyor

Her seçimde Korkuteli`ne doğalgaz sözü veriliyor. Ama bu doğalgaz bizi değil sadece gündemi ısıtıyor. Yıllardır çalışmaya başladıklarını belirtiyorlar. Bu kadar çalışmaya Bakü, Ceyhan boru hattı döşenir ama bizim doğalgaz çalışmaları ifadelerden öteye geçemedi.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.