SON DAKİKA
Hava Durumu

Belirsizlik

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2019 11:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 11:58

Hiçbir şey başlamamıştır, her şeyin olabilme ihtimali vardır.

Aynı zamanda ne olacağını bilmemek de insanı deli eder.

CUMA GÜNÜ NETLEŞECEK

Ama bu belirsizlik, çabucak sona erecek. Cuma günü her şey belli olacak. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban kararını verecek. Bazen memleketlerin kaderlerini etkileyen tarihi kararlar vardır. İşte Hasan Ali İrban’ın ki de böyle bir karar.

MİĞDE AĞRISI

Geçtiğimiz Pazar gününden beri öyle şeyler yaşıyoruz, öylesine şeylere tanık oluyoruz ki, belirsizlikten yaşadığımız sıkıntı daha da artıyor. Tutumunu bildiğimiz kişilerin, nasıl 360 derece döndüklerine şahit oluyoruz. 5 senede bir yaşadığımız bu durum, belirsizlikten daha kötü olan bir mide ağrısına sebep oluyor.

Mesela, “ben aday gösterilmezsem istifa ederim”, “siyaseti bırakırım”, “işime gücüme dönerim” diyen hatta bu uğurda mevcut belediye başkanının aday gösterilmesinin sakıncalı olduğunu, adayın muhakkak şu köyden olması gerektiğini anlatmak için bakanlara kadar çıkanların, siyasette rakip gördükleri kişinin de amacına ulaşamadığını görmesi üzerine, nasıl ellerini ovuşturarak başka siyasi hesaplar yaptıklarını hep beraber izliyoruz.

Sırf o kişi aday olmasın diye AK Parti’nin Korkuteli’nde nasıl baltalandığını, nasıl lime lime doğrandığını sadece biz değil sokaktaki vatandaş bile hissediyor.

Ailelerde bile kardeşler aralarındaki sorunları kendi aralarında çözemez, babalarına intikal ettirirse, evin babası kim haklı, kim haksız bakmaz cezayı herkese keser.

İşte AK Parti Korkuteli’nde bütünüyle cezayı yedi. Şimdi işin yoksa MHP’nin toplantılarına katıl, bir soru gelirse ne diyeceğim diye düşün, aman gaf yapmayayım derdiyle ortadan konuş. Vallahi çok zor Allah AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Moğol’un yardımcısı olsun. İl yöneticilerinin bile “söyleyecek bir şey bulamıyorum” dediği ortamda işiniz hakikaten çok zor.

“BENDEN HUBUBATÇI, KARA’DAN BELEDİYECİ OLMAZ”

Dün AK Parti ve MHP’li yöneticilerin nazik davetleri üzerine Belediye Başkan adayı Sayın Ömer Niyazi İşlek’inde katılımıyla gerçekleşen basın toplantısı düzenlendi. Toplantı da yöneltilen bir soru üzerine MHP’nin Belediye Başkan Adayı Sayın Ömer İşlek, “Sayın Halil Kara’yı ailecek iyi tanıyoruz. Çok iyi bir insan ama benden nasıl hububatçı olmaz ise, Kara’dan da Belediyeci olmaz” dedi.

Aslında ne Halil Kara’yı, nede Korkuteli’ni hiç tanımadığı o kadar belli ki; Halil Kara bu güne kadar sigortasını yatırmış olsa Belediye Meclis Üyeliğinden çoktan emekli olurdu :) ya da aynı Halil Kara’dan bahsetmiyor.

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINA SİYASİ AKINI

Dün gerçekleştirilen iyi parti seçim bürosu açılışına gerçekten ilgi yoğundu. Açılışa katılması beklenen Millet ittifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek’in yanı sıra Elmalı Millet ittifakı Belediye Başkan adayı Halil Öztürk, Döşemealtı Belediye Başkanı  Turgay Genç, Antalya CHP Milletvekili Cavit Arı, İyi Parti Milletvekilleri Hasan Subaşı ve Feridun Bahşi katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlanan programda Böcek’in ılımlı bir siyasi propaganda izleyeceği kanaatine vardım, Böcek konuşmasında geçmişte Antalya ve Korkuteli belediyelerine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi. Sizin de anlayacağınız gibi sert siyaset değil kucaklayıcı bir dil kullanmayı tercih edeceğinin sinyallerini veriyor.

 

İLK TOPLANTIDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Geçtiğimiz gün akşam Cumhur İttifakı ortakları, sosyal medyada İşlek`in davetiyle gerçekleştiği belirtilen yemekli bir toplantı fotoğrafı paylaştı. Sonrasında İttifak adayı İşlek Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından her salı düzenlenen haftalık olağan yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıya Cumhur ittifakı adayı Ömer Niyazi İşlek`in, İl başkan yardımcılarının ve Korkuteli koordinatörünün de katılması hasebiyle tam kadro katılım olmasını beklerdim. Öyle ki seçim havası yokken bile tam kadro katılım sağlanan toplantıların olduğunu biliyorum. Yerel seçim arifesinde ve İttifak adayı ile olan ilk resmi toplantı olmasından dolayı tam kadro katılım olmalıydı. (zorunlu mazeretler hariç). Toplantıya yeni yönetim kurulunun yaklaşık 3/1`lik kısmının çeşitli bahanelerle katılım göstermemesinin hala aynı noktada buluşulamamış olması kanaatindeyim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.