SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir`de neler oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2019 09:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 09:58

Günlerdir Korkuteli`ni yazdık, çizdik adaylarında belli olmasıyla birlikte Korkuteli`nde seçim çalışmaları rutin olarak devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde ise rutinlik bir yana her gün yayınlanan anketlerde farklı sonuçlar karşımıza çıkıyor.

Anket sonuçları farklı olsa da, Muhittin Böcek bütün anketlerde önde görünüyor. Son anketi 24 Haziran Genel Seçimlerinin sonucunu bilen ORC Araştırma şirketi yayınladı.  Yayınlanan araştırmaya göre Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek, 40,5, Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel 38,7 puanda görünüyor. Arada 2 puanlık fark var. Kararsız seçmenin oy oranı ise yüzde 18,4. Yani buda demek oluyor ki Antalya Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kararsızların oyu belirleyecek.

Bu kararsızların büyük bölümü de, ilçemizde bulunuyor. Birçok seçmen Menderes Türel`i sevmesine rağmen, Muhittin Böcek`in Korkutelili olması nedeniyle hala kararını verememiş durumda. Anketler ilk geldiği zamanlarda Böcek`in, Türel`e 10 puana yakın fark attığı gözlemleniyordu ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Antalya`daki törene katılmasıyla düzenlenen toplantı sonrasında puan farkı 2`ye kadar indi.

ALİ AKTAŞ GERÇEĞİ VAR

Saadet Partisi`nin sadece Antalya`da değil ülke genelinde yüzü haline gelen Ali Aktaş`ta iddialı bir şekilde seçimlere hazırlanıyor. Aktaş`ın Korkuteli içinde büyük bir projesi var. Yerel veya ulusal basında kendisini duyuramasa da, sosyal medya paylaşımları büyük ilgi görüyor. Ali Aktaş`ın Korkuteli ile ilgili projesini aynen yapıştırıyorum.

Uzun vadeli hayallerimizden biri de; Korkuteli-Elmalı hattına 110 km`lik tek geliş gidişten oluşan bir tren hattı inşaa etmektir. Böylelikle Mayıs-Eylül arası yaylaya gitmek, ordan işe gidip gelmek mümkün olacaktır. Evliya Çelebi bir kez daha haklı çıkacaktır.

Yapmak istediğimiz şey şudur; Mayıs-Eylül ayları arasında sahilden #Korkuteli #Elmalı hattına 300 bin insanı taşımaktır. Yaylacılık kadim kültürümüzdür. Modern dönemlerde yeni versiyonlarıyla devam edecektir. Böylece bu 2 ilçemiz için ciddi bir kaynak üretmiş olacağız.

Böylece bu 2 ilçemizin ekonomik sorunlarını on yıllar boyunca çözmüş olacağız.

VATANDAŞ KARAR VERSİN

Saadet Partisi`nin Antalya Büyükşehir Belediyesi adayı Ali Aktaş`ın bu projesinde herhangi bir maliyet hesabı veya proje detayı paylaşılmamış. Yani inanıp, güvenmek vatandaşın tercihi. Biz bütün adayların projelerini veya fikirlerini gazetemizden yayınlamaya devam edeceğiz.

ÖVEN TARAFSIZ, ELEŞTİREN TARAFLI

Ülke olarak en büyük sorunlarımızdan birisi de, eleştiriye tahammülümüzün olmaması. Hatta eleştirilere en çok sinirlenenlerin de siyasiler olduklarını gözlemliyorum. Bütün adaylarımızın iyi veya kötü yönlerini gazetemizde paylaşmamıza rağmen eleştirdik mi hemen taraflı yorumları yapılıyor. İyi yönlerini yazdığımız zaman ise en tarafsız gazeteci oluyoruz. Ben şahsi olarak elimden geldiğince tarafsız olmaya çalışıyorum. Ama uzun uzun ben tarafsız gazetecilik ispatı da yapacak değilim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.