SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğal (gaz)

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2019 10:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 10:25

2004 yılından bu yana Korkuteli için 5 bakan doğalgaz sözü vermişler.

Yerel siyasetçilerin  ve milletvekillerinin verdikleri sözlerde internette çıkıyor onlara girmiyorum bile. Ama sırasıyla Erkan Mumcu, Mehmet Ali Şahin, Lütfi Elvan, Mevlüt Çavuşoğlu ve son olarak  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez Korkuteli`ne doğalgaz geliyor diyerek seçmenden oy istemişler.

1 Mart tarihinde Gümüşhan Otel`de gerçekleştirilen bu sözü verenin Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı olunca gerçekten umutlandık. Üstüne, "Ekipler gelecek hafta Korkuteli`ne gelecek ve çalışmalara başlayacak" ifadesini kullanınca hayallere kapıldık.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez tam olarak, " Şimdi Korkutelililer diyor ki sayın bakan bu 50 milyon kişi doğalgaz kullanıyor. Biz niye kullanmıyoruz. Sizde kullanmaya başlayacaksınız. Sabah uçaktan indikten sonra BOTAŞ Genel Müdürümüz ile konuştuk. Zaten daha önceden hazırlığı vardı. Dedim ki derhal teknik ekibi çıkart. Önümüzdeki haftadan itibaren de inşallah hem gaz dağıtım şirketi ENERYA hem de BOTAŞ teknik elemanları bu çalışmayı yapacak. Havası sert insanı mert Korkutelili hizmetin en iyisine layık.” diye konuştu.

Sayın Bakanını önümüzdeki hafta ifadesini biz bir sonraki hafta olarak anladık. Ama 3 hafta geçti ne gelen var ne giden.

Anlaşılan Sayın Bakanın ve Cumhur İttifakı adayı Ömer İşlek`in doğalgaz vaadi yine seçimlere yönelik bir doğal(gaz) müjdesi olarak kalacak. Vatandaşa seçim öncesi doğal bir gaz verdiler gittiler.

Doğalgaz ciddi bir konu. Korkuteli iklimsel olarak soğuk memleket. Birçok insan bu nedenle sadece yaz aylarında Korkuteli`nde kalmayı tercih ediyor. Havaların biraz soğumasıyla birlikte Antalya`ya geri dönüyorlar. Korkuteli için ölü sezon diye tabir edilen zaman 6 aydan fazla. Doğalgaz`ın gelmesiyle birlikte ekonomik olarak ilçe canlanacak.

Ama canına yandığımın gazının ismi geliyor bir türlü kendisi gelmiyor.

Seçimlerde doğalgaz vaadini vererek vatandaştan oy isteyen Ömer İşlek`in 3 hafta önce başlaması gereken çalışmaların hala neden başlamadığını açıklaması gerekiyor. Bir sorun varsa bununla ilgili seçimler bitmeden bir çalışma yapması gerekir düşüncesindeyim.

Yoksa önümüzdeki seçimlere 4 yıl var. Şimdi hiç olmazsa doğalgazın müjdesi geliyordu vallahi 4 yıl müjdesi bile gelmez benden söylemesi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.