SON DAKİKA
Hava Durumu

HANGİ ADAYIN BAŞI NEYLE DERTTE?

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2019 10:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 10:54

Gündüzleri ilçe merkezinde esnaf ve ev ziyaretleri yapan başkan adayları, akşamları da mahalle kahvehanelerinde vatandaşlarla toplantılar gerçekleştiriyorlar.

İttifaklar konusunda da kafa karışıklıkları artık sona ermiş gözüküyor. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakını oluşturan partiler birbirleri arasında ki görüş ayrılıklarını yenmiş durumdalar. Ancak meclis üyeliği listeleri 2 ittifakta da büyük kopmalara neden olabilir.

İYİ VE KÖTÜ TARAFLARI

İttifakların iyi tarafı ve kötü tarafları var. Vatandaş hala tartışıyor.

Örneğin Korkuteli Belediye Başkanlığına seçilecek isim daha büyük oyla gelecek ve eli diğer başkanlara göre daha güçlü olacak. Kötü yanı ise Korkuteli’nin 2 güçlü partisinin aday çıkarmayacak olmasından dolayı hem AK Parti, hem de CHP’lilerde büyük bir motivasyon kaybı yaşanıyor. Bu iki güçlü partide de geçtiğimiz seçimlerdeki coşkuyu göremiyoruz.

Geçen seçimde partiler ittifaksız olarak seçime girdi ama mecliste MHP ve CHP arasında bir ittifak kuruldu. Seçmenin bundan rahatsız olup, olmayacağı düşünülmedi, şimdi ise seçimden önce ittifak kuruluyor seçmen ona göre oy veriyor. Bu iyi yanı, kötü tarafı ise mecliste hiçbir parti tek başına çoğunluğu elde edemeyecek. Başkan bile kendi ittifakının çoğunluğu sağlasa bile, ittifak kurduğu partinin desteğini yine almak için topal ördek pozisyonuna düşecek.

AK PARTİLİLERİN KAFASI KARIŞIK

Korkuteli’nde her köşe başında AK Parti İlçe Yönetiminden birilerinin bir vatandaşı ikna etme çabasında olduğunu görüyor ve kulak misafiri oluyoruz. Birebir şahidim, hiçbir AK Partili ilçe yöneticisi de inkar edemez ki, Korkuteli AK Parti seçmenin büyük bir bölümünün hala kafası karışık. Sosyal medyada başlayan “Büyükşehir’de Türel, Korkuteli’nde İrban” kampanyası seçmeni etkilemiş gözüküyor. Bu algıyı kırmak amacıyla AK Parti’li İlçe Yöneticileri kaldırımlara kulis kurmuş vatandaşı seçmeni ikna etmeye çalışıyor. Başarabilecekler mi? Gelecek ay göreceğiz.

YİNE PARK, YİNE PARK

Korkuteli’nde 4 dönemdir Milliyetçi Hareket Partisi Belediyeyi kazanıyor. İlçenin birçok önemli sorunu ve eksiği olmasına rağmen Adnan Uğurlu olsun, Hasan Gökce olsun hep park projeleriyle öne çıktılar. Adnan Uğurlu döneminde ilçemiz Şehitler Parkı, Hasan Gökce döneminde sayısız park. Ömer Bey daha önceki açıklamalarında ‘her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır” dedi ama kendisi de bir park projesi paylaşmış. Hem de ne park. Maliyet veya belediye bütçesinden ne götürür, ne getirir paylaşılmamış, inanıp, inanmamak vatandaşın elinde ancak eğer gerçekleştirilirse büyük bir maliyeti olacağı ortada. 

HANGİ ADAYIN BAŞI NEYLE DERTLE?

Hasan Ali İrban: Trenden düşmesiyle, özellikle sosyal medyadaki trollerle.

Halil Kara: Önceki dönem Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’nin, kendi isminin önüne geçtiği dedikodularıyla.

Ömer İşlek: İthal aday, yukarıdan dayatılan aday söylemleri ve hakkında dolaşan türlü iddialar en çokta tanınmıyor algısı nedeniyle… Son olarak geçen dönem Aliağa Belediyesinde yapmış olduğu gayri resmi danışmanlık nedeniyle de seçmenle başı derde girmeye başlamış.

Ramazan Çelik: Seçimlere bağımsız aday olarak girmesiyle.

 

BEKA MESELESİ

Cumhurbaşkanlığı referandumunda AK Parti ve MHP kanadında ortaya “beka sorunu” konusu gündeme gelmişti. 3 yıldır da bu söylem devam ediyor. Geçtiğimiz Günlerde İyi Parti meclise “Beka sorunu araştırılsın” önergesi verdi. Sonuç AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

ANDIMIZ ÇIKIŞI

Millet İttifakına mensup partilerin üyeleri geçtiğimiz hafta Yelten Toplantısında “Andımız” konusunu gündeme getirdi. Partililer “Andımızın” yazılı olduğu bir bez pankart hazırlayıp Yelten meydanında gezdirdi. Basında kendisine küçük bir yer bulsa da bu konu yeni bir polemiğe yol açabilir. Andımızın kaldırılmasına en büyük tepkiyi gösteren parti MHP’ydi ama bunu şuan da İYİ Parti kullanıyor.

ZARAR GELMEYECEK İNSANLAR

Borç verdiği kişiden alacağını istemeye utanan kişi

Yolda çöp kutusu yok diye çöpü cebinde evine kadar götüren kişi

Önünde yürüyen kadın takip edildiğini sanmasın diye hızlanıp onu geçen kişi

Yoğun olsa da telefonu açıp meşgul olduğunu söyleyen kişi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.