SON DAKİKA
Hava Durumu

İrban bağımsız aday çıkmalı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2019 11:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 11:10

MHP aday olarak Ömer Niyazi İşlek’i resmen açıkladı. AK Parti’de ise il, ilçe veya genel merkez basında hiçbir açıklama yok. Açıklamalar basın yoluyla olmasa da fısıltı gazetesi aracılığıyla bizlere ulaşıyor. AK Parti yöneticileri ve parti tabanı Korkuteli Belediyesini bırakmak istemiyor.

İRBAN’A BÜYÜK BASKI VAR

AK Parti tabanından Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban’a parti tarafından aday gösterilmemesi durumunda bağımsız olarak aday olması için büyük bir baskı var. Genel seçimlerde büyük farklarla ilçede birinci parti olan, son belediye başkanlığı seçimini sadece 400 oy farkla kaybeden AK Partililer, İrban’ın bağımsız olarak aday olmasını istiyorlar.

EN BÜYÜK HAKLARI

AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından Korkuteli’ni hükümetle buluşturmanın çok önemli olduğunu sürekli ilçe halkına anlatan ve bunun için oy isteyen AK Partililerin şimdi kendi elleriyle Belediyeyi MHP’ye teslim etmek istememeleri çok normal. Uzun yıllara yayılacak alt ve üst yapı hizmetlerini kısa bir sürede tamamlayan Hasan Ali İrban’da ilçe siyasetinin yükselen yıldızı durumunda yani AK Partililerin Hasan Ali İrban’ı tekrar Belediye Başkanı seçtirmek istemeleri en büyük hakları.

KAZANMA ŞANSI VAR

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban’ın bağımsız aday olması durumunda ise kazanma şansı var. Diğer adaylara girmeden sadece kendi çalışmasıyla bu seçimi galip bitirebilir. Çünkü Belediyenin imkanları ve elinde hazır bir teşkilat var. Hırslı ve Korkuteli siyasetinde artık uzmanlaşmış ekibi var. Her ne kadar bağımsız aday çıkacak olsa bile seçmen gözünde kendisi AK Parti’nin adayı olarak tanımlanacak. Bu nedenle bağımsız aday olması durumunda bile kazanma şansı var.

İŞLEK TANINMIYOR

Seçime sadece İYİ Parti ve MHP’nin girmesi durumunda ise terazinin ağır basan tarafında Halil Kara bulunuyor. MHP’nin aday olarak açıkladığı Sayın Ömer Niyazi İşlek yeteri kadar tanınmıyor. Seçime az bir süre kala açıklanması nedeniyle de kendisini anlatabilecek, teşkilatları heyecanlandırabilecek süresi bulunmuyor. Korkuteli, yüzölçümü bakımından Antalya’nın en büyük ilçesi. Bu yaşına kadar Korkuteli’nde tatilleri hariç ilçe de bulunmayan Sayın İşlek’in sadece seçim sürecinde ilçe halkının gönlüne girmesi mümkün gözükmüyor.

İYİ PARTİ ÖNDE GÖTÜRÜYOR

Millet İttifakının adayı İYİ Partili Halil Kara ise yıllardır ilçede ticaret yapması ve yıllardır Korkuteli Belediye Meclis Üyeliği sıfatıyla seçmen tarafından yakından biliniyor. Eski Başkan Hasan Gökce’nin yanı sıra MHP’den ayrılan birçok isminde desteğini alan Halil Kara’ya Cumhuriyet Halk Partisi Teşkilatı da büyük destek veriyor. Kara’nın Korkuteli’nin en çok nüfusa sahip olan Küçükköy’den olması da şansını kat ve kat arttırıyor.

DENKLEMİ ANCAK İRBAN’IN ADAYLIĞI BOZABİLİR

Cumhur İttifakının adayının AK Parti’den çıkması durumunda MHP’liler küsecek ve oylarını Halil Kara’ya verecekti. Tam tersi oldu şimdi aynı senaryoyu AK Parti için söyleyebiliriz. Aylardır AK Parti ve MHP’nin ittifaka bu nedenle girmemesi gerektiğini ifade ediyordum. İrban’ın bağımsız aday olması durumunda MHP’liler kendi partilerine oy vereceklerini tahmin edersek İYİ Parti’ye yüksek bir oy kayması yaşanmayacaktır. AK Partililerin oyunu da Hasan Ali İrban’ın alması durumunda önümüze 2014 seçimlerinde olduğu gibi bir tablo çıkabilir.

İRBAN SEÇİLİRSE AK PARTİ’YE GEÇEBİLİR

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban bağımsız aday olarak seçime girip kazanırsa yeniden AK Parti’ye geçebilir. Kimse de bir şey diyemez. Siyasetin matematiği olmaz derler ama reel sayıları da göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekir. Bu nedenle ben Hasan Ali İrban`ın bağımsız olarak adaylığını açıklaması durumunda kazanma şansının olduğunu düşünüyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.