SON DAKİKA
Hava Durumu

`Kartlar yeniden karılıyor`

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2019 09:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 09:39

Hafta sonunda Cumhur ittifakının adayının MHP`den çıkacağı iddiası tüm planları, tüm stratejileri ve seçim oyunlarını alt üst etti. Bu iddia şuana kadar adı üstünde iddia olarak kalmaktan öte geçemese de MHP tabanında büyük bir coşkuya, AK Parti`de ise karışıklığa neden oldu.

ZARARLI ÇIKAN CUMHUR İTTİFAKI

MHP adayı Ömer İşlek`in Cumhur İttifakı adayı olacağı aslında kendisinin de deyimiyle "tesadüfi doğru" olabilir hatta bu iddiaların sadece twitter kuşlarından çıkmadığı genel merkezlerin tabanların tepkisini ölçme amaçlı uyguladığı bir strateji de olabilir. Ancak şu bir gerçek ki yaşanan bu karmaşadan en zararlı çıkan yine bu 2 partidir.

BİRBİRLERİNİ ERİTİYORLAR

Cumhur ittifakında Korkuteli Belediye Başkan adayının bir MHP`den gösterileceği, bir AK Parti`den gösterileceği senaryoları adeta çocuk oyuncağına dönmüş durumda. Bu durumda en çok bu 2 partinin tabanlarını rahatsız ediyor. Bir tarafta adaylığını açıklamış ve CHP`nin de desteğini almış olan İYİ Parti adayı Halil Kara "atını alıp Üsküdar yolunu yarılarken", adı ittifak olan ama aslında büyük bir siyasi savaş veren Cumhur ittifakı birbirini adeta eritiyor.

TABANIN TUTUMU NE OLACAK?

Tepede kurulan ittifakın özellikle Korkuteli gibi ilçelerde tutmadığını örneklerle görüyor ve yaşıyoruz. Bu durumun Anadolu`nun birçok ilçesinde de yaşandığı aşikar. AK Parti kurulduğu günden itibaren, Korkuteli yerel seçimlerinde birbirlerine rakip olarak görmeye alışan ve sürekli atışan AK Parti ve MHP`nin yöneticileri nasıl olacak da bu ittifaka sadık kalacaklar. Aday AK Parti`den çıkarsa MHP`liler bunu destekleyecek mi? MHP`den çıkarsa AK Parti`nin tutumu ne olacak.

ANKET SİYASETİ KARIŞTIRDI

Aslında hafta sonuna kadar Korkuteli`nde Cumhur ittifakının adayının AK Parti`den gösterileceği ve hatta bu adayın mevcut Belediye Başkanı Hasan Ali İrban olacağı kesindi. Hatta bunu gazetemizin manşetinde de yayınladık. Amaaaa … hafta içerisinde bir araştırma şirketinin anketi yayınlandı. Biz sorumlu gazetecilik örneği olarak bu anketin sonuçlarının ne kadar güvenilir olduğunu tam olarak bilmediğimiz için yayınlamadık. Ankette Antalya Büyükşehir Belediyesi seçimi yarışında CHP`nin adayı Muhittin Böcek`in çok ama gerçekten çok aşırı bir farkla önde olduğu görünüyordu. Bu anketin yayınlanmasından 2 gün sonra tüm ilçelerde siyaset kartları yeniden karılmaya başlandı ve yeni senaryolar üzerinde durulmaya başlandı.

SORUMLU GAZETECİLİK?

Sorumlu gazetecilik demişken, ilçede her geçen gün daha da gelişen basın sektörümüzü de bir eleştiri yapmak gerekir. Pazar günü sosyal medyada bir gazetenin hesabından sorumlu gazetecilik örneği olarak bir haber yayınlandı. Haberde AK Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet Moğol`un `Cumhur ittifakı` adayının henüz resmi olarak açıklanmadığı bilgisine yer veriliyor, bu haberinde üstüne basa basa sorumlu gazetecilik örneği olarak yapıldığı belirtiliyordu.

Peki; bir gazeteci olarak değil, bir okuyucu gözüyle eleştiri yapacak olursak; sorumlu gazeteciliğiniz  sadece AK Parti`ye mi işliyor. Cumartesi günü MHP İlçe Başkanı Av. Medine Yapılmışev`in açıklamalarını yayınlamamak da bu sorumluluğun içerisinde mi çok merak ediyorum.

ACABA MI?

Tüm bunların yanı sıra bende Cumartesi günden beri zaten karmakarışık olmuş durumda olan Korkuteli gündemini daha da nasıl karıştırabilirim acaba diye düşünüyorum. Aklıma da müthiş bir fikir geldi. Sayın Hasan Ali İrban, 30 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde yeniden aday olmak için var gücüyle çalıştı. Belki de yıllara yayılacak olan işleri kısa bir süre içerisinde tamamladı. Belediye Başkan adaylığını da birçok kişiye göre hak etti. Eğer Korkuteli`nde AK Parti aday çıkarmazsa Hasan Ali İrban bağımsız olarak adaylığını açıklar mı? Açıklarsa kazanma şansı ne olur?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.