SON DAKİKA
Hava Durumu

Kendimi kınıyorum, bende kandırıldım!

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2018 10:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 10:54

Geçtiğimiz gün Antalya İl Başkanı Rıza Sümer`in görevinden alınmasının ardından "Gözler Korkuteli İlçe teşkilatına çevrildi" başlığı altında bir haber yayımladık. Sen misin bu haberi yayımlayan günün ilk saatlerinde bir telefon kim arasa beğenirsiniz uzun süredir şahsımı hiç aramayan Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Sayın İlhami Yıldıran, neden aradığını tahmin ettim ama o sıra telefonumu duymadığım için konuşamadık. Daha sonra kendisine dönüş yaptığımda konunun ne olduğunu tam olarak öğrendim. Sayın Başkan neye dayanarak bu şekilde bir haber yaptığımı sordu, bende kendisine ilçe kulislerinde uzun süredir Korkuteli İlçe Teşkilatının da görevden alınabileceği şeklinde fısıltılar dolaşıyor yani kulis haberi yaptığımı belirttim. Bu meslekte kulis haberciliği diye bir terim vardır ve maalesef kulis haberleri siyasilerin çokta hoşuna gitmez. Şimdi sayın Başkana benimde bir serzenişim olacak basın mensupları olarak ilçede bir takım haberleri yapmadan önce muhataplara sürekli sormamız mı gerekiyor. Yani kulis haberleri gerçeği yansıtmıyor mu? neyse yinede kendimi şanslı hissediyorum bu kulis haberini ucuz atlattım. Ya sayın başkan teşkilat içinden sızan bir haberi yapan meslektaşımıza yaptığı gibi herkesin içinde "beni işimle yani ekmeğimle" tehdit etseydi, o zaman daha kötü olurdu yani kınanmayla ucuz atlattım diyebilirim. Yazımın başlığında da belirttiğim gibi bende kandırılmış olabilirim ayrıca kimler kandırılmadı ki. Bu arada mesaj yoluyla haberleşme dönemine geçtiğimizin de köşemden müjdesini vermek isterim Sayın başkanın basın mensuplarına gönderdiği mesajı virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyor yorumu siz sevgili okurlara bırakıyorum. 

"Bir başkanın görevden alınması için ara dönemde ya da kongre olmadan genel merkez tarafından istifası istenir. Ama 10 Martta kongre yapılacak sen kalkıyorsun İl Başkanı Rıza Sümer görevden alındı diye haber yapıyorsun.Ardından 20 Ağustosta kongresi yeni yapılmış bir Korkuteli Teşkilâtının görevden alınacağını iddia ediyorsun.Bu tamamen saptırmaktır, başkasının kılıcını salllamaktır. Bir tarafta iddia ile yapılan haber var.Bir taraftan da ulusal basının akdeniz eklerinin dahi yazdığı fakat nedense yerel gazetelerimizin yazamadıgı ilçe belediye başkanının aldığı ceza var. Acaba haberleri mi yok, yoksa yazmaya cesaretleri mi yok? Bu haberi yapan kişiyi esefle kınıyorum."

Bugün muhtemelen bazı gazetelerde benim kınama haberim çıkacak bir nevi sayın başkan bana nota verecek. Bu arada yargı sürecinde olan haberleri yapmak Başkanın da dediği gibi cesaret ister biz bu riski alamadık, iyi ki almamışız çünkü konunun muhatabı Korkuteli Belediye Başkanı Sayın Gökce Mecliste konunun yargı aşamasında olduğunu ileriki günlerde bununla alakalı bir basın açıklaması yapacağını belirtti. Sayın Başlanın kolay kolay kaçırmadığı meclis toplantısına katılmadığı için bu açıklamadan haberi yok, sahi sayın Başkan Meclisin toplandığı gün neden apar topar Antalya ya gitti merak etmiyor değilim. Bir tahminim var ama bunu da yazıp iyice kızdırmayayım sayın Başkanı. Evet sevgili okurlar demem o ki ben Ülkenin İktidar Partisi`nin koskoca ilçe Başkanı olsam daha usturuplu bir basın açıklaması yapmayı tercih ederdim, Sayın Başkan yayımladığımız habere cevap vermeyi bu şekilde doğru bulmuş bize de kandırıldığımız için kendimizi kınamak düşer.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.