SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli cazibe merkezi olacak

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2020 12:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 12:05

Bazı projelere muhalefet temkinli yaklaşsa da, Korkuteli için elzem projeler için herkes uyum içerisinde hareket ediyor.

Bu projelerin en önemlisi de Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsası projesi.

Bundan 3 gün önce projenin yapılacağı yere giderek çalışmaları gözlemledim. Müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldım. Soğuk hava ve çetin kış şartlarına rağmen büyük özveriyle çalışıyorlar. Projenin de zamanından önce bitirileceğini ve Korkuteli halkının hizmetine sunulacağını belirtiliyor.

İçerisinde otelinden, kafeteryasına, veteriner hizmetlerine kadar olan bir hayvan pazarı sektörün önünü büyük ölçüde açar. Korkuteli`ni hayvancılığın pazarı haline getirir. Kış aylarında ekonomik olarak zorluklar çeken ilçemiz halkına da yeni ticaret olanakları sağlar.

Hayvan pazarının yapılması için Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi hem fikir. Mecliste de kullanılacak olan kredi için oy birliği ile karar aldılar. Siyasi parti ilçe başkanlarımız ve meclis üyelerimiz bu konunun Korkuteli`nin ihtiyacı olduğunu ve önemini kavramış durumdalar. Herkes elini taşın altına koymuş durumda. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesi bizi de çok mutlu ediyor.

Korkuteli belki de bu projelerle kabuğunu kıracak. Antalya`nın sahilleri turizmle ekonomisine büyütürken, bizim gibi ilçeler ancak ticaretle gelişimini sağlayabilir. Kapalı Hayvan Borsası yeni ve karlı ticaretlerin önünü açacak.

İSTİHDAM SAĞLANCAK

İlçemizin en büyük problemlerinden biri de işsizlik. Özellikle genç işsizlik can acıtacak vaziyette. Bunu en iyi siyasi partilerin ilçe başkanları biliyorlardır. Siyasi partilerin binaları İŞKUR kuyruklarını geçmiş durumda. Bu projeler istihdama da büyük katkı sağlayacak. İşsizlik azalacak, siyasi partilerin ilçe başkanlarını da rahatlatacak.

BÖCEK VE CHP GEÇ KALMAMALI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek`te seçim çalışmaları sürecinde Korkuteli`ne yem fabrikası ve kurulacağının sözünü vermişti. CHP İlçe Başkanımız Yıldıray Çıldır`da geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada ilçeye hem yem, hem de süt fabrikasının kurulacağını belirtiyor.

Hayvan pazarının da kurulmasıyla birlikte bu fabrikalarda açılırsa, Korkuteli şaha kalkar, CHP İlçe Başkanı bu konudaki azimli çalışmalarını takdir ediyorum. Geç kalınmadan bu projelerinde yapılarak hayvan borsasıyla entegre olmasıyla birlikte ilçenin ekonomisinin daha da büyüyeceğinin kanaatindeyim.

Şimdilik Korkuteli Belediyesi`nin Hayvan Borsası projesini inceledim, önümüzdeki haftalarda hükümetin, büyükşehir belediyesinin ve Korkuteli belediyesinin farklı projelerini de inceleyip gözlemlerini sizinle paylaşacağım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.