SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli’nin yeni simgesi

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2020 13:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 13:29
Korkuteli’nin ne yazık ki bugüne kadar böyle yapısal bir simgesi yoktu. Kanal Korkuteli ile ilçenin yeni bir simgesi oldu. Projenin ilk aşaması olan Yörük anlayışı bölümü geçtiğimiz hafta tamamlandı.  Koronavirüs tedbirleri nedeniyle görkemine yakışır bir açılış töreni olamasa da, gösterilen ilgi muazzamdı. 

Tüm Antalya ve çevre ilçelerde sosyal medya hesaplarında Kanal Korkuteli konuşuldu. Pandemi nedeniyle kısıtlamalar olmasa şuanda orada iğne atsanız yere düşmezdi herhalde. İlçe adına çok büyük bir reklam oldu. ‘Venedik’ değil, Korkuteli’ paylaşımları rekor kırdı. Bugüne kadar ilçede sosyal alana yönelik bir iş yapılmamıştı bu ilk oldu. 

Korkuteli’nin havası suyu çok güzel, ama vakit geçirilebilecek arkadaşlarınla dolaşabileceğin bir yer yoktu. 
Kanal Korkuteli bir şeyin başlangıcı olabilir. 

Bugüne kadar Korkuteli’ni sadece otobüslerin camından seyrederek geçen turistleri içeriye çekebilir. Eğer pandemi olmasaydı şuanda bile Pamukkale, Antalya arası seyahat eden turistleri Kanal Korkuteli’yi projesini görmek için içeriye gireceğini görecektik ancak uzun dönemde projenin tüm etaplarının yapılması ve seyir parkının da açılmasıyla birlikte Korkuteli kendi yerli ve yabancı turistini çekebilecek konuma gelecektir. 

Eski hastane caddesi bu proje sayesinde değerine değer kattı. Burada yeni yeni dükkanları kafeleri görmeye başlayacağız.

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’i geçmişte en çok  ben eleştirdim. Hakkında çok yazılar yazdım  fakat şuan yapılan projeleri görmezden gelmek  haksızlık olur.

Cumhureli ile sosyal belediyeciliğin, belediyenin vatandaşın emrinde olduğunun göstergesi oldu. Havuz projesiyle ilçemizde birçok çocuğa yüzmeyi öğretti. Kapalı hayvan pazarıyla ilçeyi bölgenin en büyük hayvancılık ticaret merkezlerinden birisi yapacak. Dallas tepesine yaptığı Seyir Park projesiyle ve bu kanal Korkuteli projesiyle Korkuteli’nin çehresini değiştirdi. 

Turizm bölgelerinde görmeye alışık olduğumuz yerleri ilçemize getirdi. 

Ömer İşlek Korkuteli için yeni bir vizyon oldu. Yönünü başka bir yöne çevirerek Antalya ilçeleri arasında ‘bende varım’ dedi. Bu işleri görüp te gelecekte nasıl bir Korkuteli’miz olacağını heyecanla bekliyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.