SON DAKİKA
Hava Durumu

"Korkuteli sevdamız bitmeyecek"

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2019 11:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 11:19

Altına onlarca yorum, yüzlerce beğeni ve paylaşım. Dünde Hasan Ali İrban kurmaylarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ne karar çıktığı sır gibi saklanırken, konuşulanlar fısıltı gazetesi metoduyla bizlere kadar ulaştı.

Toplantının gündemi Hasan Ali İrban`a bağımsız Belediye Başkan adaylığı konusuydu. AK Partili seçmenlerden ve Korkuteli halkının büyük bir kısmından İrban`a bağımsız aday olması yönünde büyük bir baskı olduğu belirtildi. Bütün bu konuşmaların ardından İrban`nın da düşünmek için süre istediği ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde kararını vereceğini bildirdi yani bize gelen iddialar bu yönde.

Dün ne söylediysem bugünde arkasındayım. Hasan Ali İrban, Korkuteli Belediye Başkanlığı seçimleri için en favori adaydır. Her iki ittifakın küskün seçmeni, geçen seçimlerin rövanşları, kısa bir sürede Korkuteli`ne yapmış olduğu hizmetler, partilerin tutumları yani bütün dengeler Hasan Ali İrban`ın lehine gibi görünüyor.

AK Partide, zorlu tüm süreçlerde sahada olmuş, Saldırılara göğsünü siper etmiş, ayrıksı hiçbir gündeme kapılmamış, büyük fotoğrafın hatırına, davayı zayıflatırım duyarlılığıyla susan, yutkunan vefakâr bir kesim var. Bu kesimde de büyük bir kıpırdanma var.

Saadet Partisi`de geçtiğimiz günlerde adayını 1 Şubat günü açıklayacağını belirtti. Aslında daha önce bir açıklama yapılması bekleniyordu ama Korkuteli`nde yaşanan ittifak süreci nedeniyle süreyi uzattılar. Saadet Partisi`nin de tutumu 31 Mart seçimlerini etkileyecektir.  Hasan Ali İrban ile bir görüşme yapıldı mı? Bilmiyorum ama seçim döneminde parti değiştirmenin ne kadar kötü olduğunu geçen seçimlerde yaşayarak tecrübe edindik.

İyi Parti ve CHP yarın ortak bir açılış töreni yapacaklar. Korkuteli`nde ve Antalya`da İYİ Parti ile CHP büyük bir uyum içerisinde, bir makinenin dişleri gibi birbirleriyle uyum içerisinde hareket ediyorlar. Şuana kadar hiçbir problem yaşamadılar. Yine bugüne kadar ki edindiğimiz tecrübeleri göz önüne alırsak, her şeyin iyi gittiği zamanlarda CHP`de bir karmaşa yaşanıyor. Bu seçimde de aynısı olacak mı gözlemleyeceğiz.

Geçenlerde esnaflarla ilgili bir yazı paylaşılmış sosyal medyada. Çok doğru şeyler anlatılmış okuyanlar biliyorlardır, okumayanlar için bende yazımın sonuna bu paylaşımı yapıştırıyorum.

ESNAF ARANIYOR!

Sermayesini bankaya yatırıp gül gibi geçinmek varken, üretim ve satış yapacağım diyerek yer kiralayıp mülk sahiplerini zengin edecek, onlarca, hatta yüzlerce işçi çalıştırıp verdiği maaşla her gün kendisine küfür ettirecek ve bunu sineye çekecek,

Kazanmadığı halde vergi ödeyecek, haftada bir kaç defa Maliye, SGK, Belediye, Çevre Sağlığı, Çalışma gibi burnundan kıl aldırmayan denetleyicilere `sahtekâr, hırsız veya vatan haini` olmadığını anlatmaya çalışacak, Maliyetine sattığı malı alırken mağazayı da beraberinde alıyormuş gibi kapris yapan müşteriye hâlâ güler yüz gösterecek, TL olarak sattığı malı USD olarak geri alacak, ödeyemediği vergi, sigorta vs borçlarını faiziyle ödeyecek, bu kadar çabadan sonra hâlâ kazandığını gördüğünde yatırımını yetersiz bulup büyütmek için bankaların ve tefecilerin kucağına düştüğünde sesi çıkmayacak, 1000 liraya iki ay önce aldığı malı 1100 liraya sattığında, bugün de siftah ettim diye sevinecek, aynı malı 1400 liraya alarak Nasrettin Hoca’yı bile kıskandıracak bir ticaret yapmak suretiyle dostlarının nazarlarını üzerine çekecek, eve gittiğinde, ertesi günkü ödemeleri hangi figürlerle atlatabileceğini düşünürken karısının ve çocuklarının istekleri karşısında hala sinirlenmeden olur diyebilecek, bunca tecrübeden ders almadan hâlâ çocuklarına iyi bir eğitim vermeye çalışacak, Ülkenin kurtuluşunun yine de üretimde olduğunu empoze ederek vatana-millete yararlı evlatlar yetiştirmeye gayret ederken, en büyüğünden en küçüğüne kadar herkesin devleti talan ettiği bir dönemde, haksız kazancın haram olduğunu anlatarak dürüstlüğün faziletlerinden söz ederken, verecek örneği olmadığı için sıkıntıya düşecek, Gelecek güvencesini sağlayamadığı için, işinde başarısız olduğu takdirde sefalet içinde ölmekten korkmayacak,  yaş haddi sebebiyle iş değiştiremeyeceğinden sermayesinin son damlasına kadar savaşacak masum bir esnaf aranıyor...!!!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.