SON DAKİKA
Hava Durumu

MEYDANLAR KONUŞACAK

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2019 12:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 12:42

Seçime az bir süre kalmasına rağmen yapılan anketlerde kararsız seçmen oranı yüzde 10`u geçiyor. Bu kadar kararsız olması mümkün değil. Onlar kendisini gizleyen seçmen.

Kimin tarafından yapıldığı belli olmayan vatandaşlar anketlere cevap vermekten çekiniyorlar. Bu yüzden kararsız olduklarını belirtiyorlar.

Bu nedenle mitinglere katılım oranları bizler için iyi bir bakış açısı sağlayacak.

Ama burada da net bir görüntü almamız için taşıma seçmen olayına dikkat etmemiz gerekiyor. Taşıma seçmenden kastım köyünden alınıp, gelinen insanlar değil, onlar zaten istedikleri partinin mitingine geleceklerdir.

Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerde kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan işçilerin mitinglere zorla getirildiğini biliyoruz. Asıl bu taşıma seçmenlerin bizleri yanıltmaması gerekiyor. Biliyoruz ki bu seçmenler sadece işinden olmamak için o mitinge geliyorlar, oylarını kime verecekleri bir muamma.

Bugün Cumhur İttifakı ve Millet ittifakı aynı saatte miting yapacaklar. Cumhur İttifakı anıt meydanda, Millet İttifakı eski meydanda olacak. Bizde 2`sini de takip edebilmek için bir oraya bir oraya gideceğiz.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban`da saat 14.00`da eski meydanda büyük mitingini gerçekleştirecek. O saatte başka miting olmayacağı için en sağlıklı izlenecek miting o olacak.

Halil Kara`nın ise miting performansı merakla bekleniyor. 2 aylık süreç içersinde kendisi en çok bu konuda eleştirildi. Yarın Korkuteli halkı görecek, eleştiriler haklı mı? haksız  mı?

MHP`nin adayı Ömer Niyazi İşlek`in ise ne konuşacağı merakla bekleniyor. MHP bugüne kadar bakan destekli açılışlar gerçekleştirse de yeterli kalabalığı sağlayamadı. Bakanların ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel`in açılışlara katılması nedeniyle de kendisini gösterme şansı yakalayamadı.

Bu mitingde sadece Sayın İşlek`in konuşmasını dinleyeceğimiz için mutluyuz. Kendisine naçizane bir tavsiyem var. Artık Korkuteli`ne doğalgaz müjdesi vermeyin. Artık bende dahil olmak üzere Korkuteli halkı doğalgazı evine bağlanırken görmeden, hiçbir müjdeye inanmaz. İnanmayacaktır.

Mitinglerin seçmenin oy verme algısıyla bir bağlantısının olup, olmadığı hala tartışılan bir konu olsa da, kimin daha fazla kalabalık toplayabildiğini de bizlere gösteriyor. En fazla kalabalık toplayan siyasi partiyi de, diğerlerine göre biraz önde görürüz.

Korkuteli siyaseti bugüne kadar çok gerildi. Bu gerginliğin mitinglere de yansımasını hiçbirimiz arzu etmeyiz. Üstüne üstlük 3 adayın da taraftarlarının küçük bir alanın içerisinde toplanacağı bir Korkuteli`ni düşünürsek, gerginlik çıkaran aday en fazla kendi zarar görür.

Bütün adaylarımızın aklı selim hareket edeceğini, Korkuteli`ne yakışan bir demokrasi şöleni geçireceğimizi düşünüyorum. Çünkü Korkuteli`ne bu yakışır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.