SON DAKİKA
Hava Durumu

Meydanların kaybedeni yok

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2019 10:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 10:24

Heyecan fırtınası dün mitinglerde hissedildi. 3 adayda son gövde gösterisini yaptı.

Sabah saatlerinde çift miting vardı.

MHP`nin adayı Ömer Niyazi İşlek yeni anıt meydanda, İYİ Parti adayı Halil Kara eski meydanda seçmenleriyle buluştu.

2`side çok kalabalıktı. 2 mitingde de coşku hat safhadaydı.

İlk olarak Millet İttifakı adayı Halil Kara`nın mitingini inceleyecek olursak, coşkulu bir kalabalık vardı. Çayırlı camisinin önünden miting alanının sonu olarak belirlenen Vestel`in önüne kadar vatandaşlarla doluydu. Kaldırımlara biriken vatandaşlarda Kara`ya destek oldular.

Kara`nın miting performansı merakla bekleniyordu. Seçmenlerinden pekiyi almayı başardı. Millet İttifakı adayını dün her zamankinden daha mutlu, daha kendinden emin gördük. Dün verdiği röportajda yüzde 50`nin üzerinde bir oy alarak seçimi kazanacağını ifade etmişti. Mitinge gelen kalabalığı görünce bu inancını tam pekiştirmiş olmalı.

Halil Kara`nın mitingine CHP`nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek`de canlı olarak bağlandı ve selamlarını iletti. Buda CHP`lilerden büyük alkış aldı. CHP seçmeninin de Halil Kara`ya yönelik büyük bir destek içerisinde olduğunu gördük. Alanı dolduran vatandaşlarda İYİ Parti bayraklarından daha fazla CHP bayrakları gördük. Buda CHP ve İYİ Parti arasında kan uyumunun sağlandığını gösterir.

Aynı saatlerde MHP Belediye Başkan Adayı Ömer Niyazi İşlek`te anıt meydandaydı. Orada da aynı Millet İttifakında olduğu gibi büyük bir kalabalık ve coşku kendisini alana girer girmez hissettiriyordu. İşlek, alana gelen seçmenlerden bir ricada bulundu. Herkesin en az 3 kişiyi kendisine oy vermesi için ikna etmesini söyledi. Biz bu söylemi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce`den hatırlıyoruz. Muharrem İnce`de seçim boyunca bu söylemi kullanmış, ancak yüzde 30`da kalmıştı. Acaba İşlek içinde aynı durum yaşanır mı? Neyse 3 gün kaldı.

3 miting arasında en güzel organizasyonu Ömer Niyazi İşlek sağlamış. Müzikler, alanın süslenmesi konuşmalar ama bir şey de dikkatimi çekmedi değil. Ömer İşlek`in konuşmasının ardından seçmenler meydandan ayrılmaya başladı. İl başkanları sahneye çıktığında Ömer İşlek`in kalabalığının en az yarısı kadar insan kalmıştı miting alanında.

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`da miting alanına canlı olarak bağlandı ve selamlarını iletti.

Miting alanlarının en coşkulu kesimi her zamanki gibi Saadet Partililerdi. Belediye Başkan Adayı Hasan Ali İrban, kortej eşliğinde miting alanına geldi. Sloganlar, şarkılar eşliğinde büyük bir coşkuyla projelerini anlattı, eleştirilerini yaptı. Birde Saadet Partisi`nin anonsçusu Yasir Dedeoğlu`nu ayrıca tebrik etmek gerekiyor, meydanları nasıl coşturacağını biliyor.

Mitinglerin kalabalığı olarak bir sayı vermemiz mümkün değil. 3 adayda aynı oranda kalabalığa hitap etti. Ama Hasan Ali İrban`ın etrafında toplanan seçmenler daha bir coşkulu, daha bir kenetlenmiş durumda.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.