SON DAKİKA
Hava Durumu

Nerden duydun bunu?

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2019 10:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 10:47

Kahvehanede, berberde, dolmuşta, arkadaş ortamında, ekmek almaya gittiğin büfede bile vatandaşlar ayaklı gazete misali son dakika gelişmelerini paylaşıyorlar. Bende bu işin içinde olmama rağmen çoğu dinlediğim "son dakika" gelişmelerini hayretle karşılıyorum ve son 10 gündür sürekli tekrarladığım kelime "nerden duydun bunu?" oluyor.

Aslında vatandaş olanı biteni konuşuyor. Her gün değişen siyaset ortamında ne söylesen doğru, ne söylesen yanlış çıkabilir. Bu yüzden söyleyenin kimliği çok önemli. Dünün Korkuteli gündemi Belediye Başkanı Hasan Ali İrban`ın, Saadet Partisinden aday olacağı konusuydu. Saadet Partililer iyi sır saklayıcı, ağızlarından bir şey kaçırmıyorlar. Bir sırrınız varsa Saadet Partililerle gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Parti yöneticileri birçok ihtimalin olabileceğinin mesajını veriyorlar bu da daha kesinleşmiş bir şeyin olmadığının göstergesi.

"Hasan Ali İrban, Saadet Partisi ile anlaşmış" diye kesin ve net konuşanlara, "nerden duydun bunu?" sorusunu sizde benim gibi yöneltebilirsiniz. Ama Saadet Partisinde Hasan Ali İrban sesleri yüksek desibellere ulaşmış durumda. Birde şöyle bir duyum var, Hasan Ali İrban`a Belediye Başkan adaylığı teklifini Saadet Partisi yapmış ve tam destek vereceklerini belirtmişler.

CHP SANDIĞA GİDİYOR

Dünkü yazıda CHP`de bugüne kadar her şeyin olumlu gittiğini ama bu iyimser tablonun hayra alamet olmadığını bir krizle her an karşılaşabileceklerini belirtmiştim. Öğrendik ki CHP`den her şeyin günlük, gülistanlık değilmiş. Meclis üyelikleri konusunda tabanın fikri alınmadan belirlenen muhtemel isimler olduğu, bu nedenle bir kriz yaşandığı ve bu krizin aşılması için sandık yoluyla temayül yoklaması yapılacağı konuşuluyor.  

CHP için iyi bir gelişme. Demokratik bir yarışın yapılması için partilerin kendi seçmenlerine danışmasının büyük faydaları olur. Bunun bir kusuru da var. Partililer bazen duygularıyla hareket ederler ve dengeyi kuramayabilirler. Halk tarafından sempatik görünen ancak, iş bitiriciliği konusunda yararlı olamayacak isimleri seçebilirler. Bu nedenle seçimlere fermuar liste şeklinde girmesi muhtemel görünen İYİ Parti ve CHP`li yöneticilerin, kontenjan haklarını seçilmesi durumunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Muhittin Böcek`e yakın isimlerden yana kullanması gerekir.

CUMHUR İTTİFAKI AYRI AYRI LİSTELERLE

AK Parti ve MHP`nin seçimlere ayrı ayrı meclis üyesi listesiyle girmesi bekleniyor. CHP ve İYİ Parti ise fermuar listeyle tam bir ittifak görüntüsü verecek. 2 ittifakın dengesi birde Meclis Üyeliği adaylığı nedeniyle değişecek. MHP`nin meclis üyeliği adayları şekillenmeye başlamış durumda. Sadece 1`inci sırayı kapma telaşı kulisleri yapılıyor. Bazı AK Parti eski İlçe Başkanlarının da MHP`nin listesine girebileceği kulislerde yankılanıyor. AK Parti`de ise henüz net bir şey yok. Hasan Ali İrban`ın kararı bekleniyor.

Her yönüyle farklı bir seçim geçiriyoruz. Her gün yapılan siyasi operasyonlar nedeniyle bu seçimler uzun süre unutulmayacak. Görüntüyü net görmemiz belki seçimlerin son haftasına kadar bile mümkün olmayacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.