SON DAKİKA
Hava Durumu

Rahat ol utanma

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2019 11:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2019 11:42

Durum böyle olunca gün boyunca gazetemize yapılan tehditlerin ardı arkası da kesildi. Yalan haber, taraflı gazete, satılmış gazete gibi ithamlar kullanılarak haberin asılsız olduğu iddia edildi. Madem bu haberler asılsız, yalan haberlerde neden gazetemiz toplatılmaya çalışıldı? Neden haberin muhatabı arayıp cevap verme hakkını kullanmadı?

Öncelikle şunu belirteyim; bu haber yapılmadan önce inanın gerektiğinden daha fazla araştırma yapıldı.  Cumhur İttifakı Adayı Sayın İşlek hakkında Aliağa Ekspres Gazetesi Sahibi, Yazı İşleri Müdürü, çalışanlar hatta vatandaşlara dahi bu olayları sorduk. Belgelerimiz de mevcut. Biz bu belgeleri yayınlıyoruz. Resmi boyutu da araştırdıktan sonra bu haber yapıldı ki haberde de bahsedilen iddialar hakkında kaynak gösterdiğimiz gazete gipürlerini paylaştık.

Şimdi gelelim yapılan yorumlara, eleştirilere, tehditlere, sataşmalara ve utanmalara…..

Bazı gazeteci arkadaşlarımız dün sağ olsunlar köşelerinde bize oldukça geniş yer verdiler. Zamanında birbirlerinin kuyusunu kazan insanların bu konuda kenetlendiğini görünce de oldukça duygulandım! En az gazetemiz kadar, Yazı İşleri Müdürümüz Sezen Gürbüz’de bu yorumlardan ve köşelerden nasibi almış. İnanın bizde çok üzüldük bunları okuyunca. Keşke eleştirmeden önce bizi arayıp bu haberi neye dayanarak yaptınız? Belgeleriniz var mı? Sadece Ömer Niyazi İşlek’e seçim kaybettirmek için mi yaptınız diye sorsaydınız. İnanın sizi bu konuda aydınlatırdık.

Yada en iyisi utan

Ama meslektaşlarından değil.

Ezanı ıslıkladılar diyerek sosyal medyada yalan paylaşım yapanlardan utan.

Sahte afiş bastırıp, sosyal medyada halka provokasyon yapanlardan utan.

Doğru yazanlardan değil, kuyu kazanlardan utan.

Beraber yola çıktığı insanları sırtından hançerleyenlerden utan.

Ama bizden utanma.

Bizim yaptığımız gazetecilik belli, belgesi burada haberi burada. Cevap hakkı kullanmak isterse biz yine buradayız.

Nereden biliyorsun bizim bunları doğrudan Ömer Bey`e sormadan haber yaptığımızı?

Sen bize sormadan utandın ama biz sormadan haber yapmadık.

 

Sezen Gürbüz ile yaklaşık 3 yıldır birlikte çalışıyoruz. Evet, kadrolu olarak çalıştığı ilk gazete bizim gazetemizdi. Çıraklığı, kalfalığı ve ustalığı da yine bu gazetede öğrendi her ne kadar kendisini duayen olarak konumlandıran gazeteci hayal kırıklığına uğratmış olsa da bize göre büyük bir cesaret örneği göstererek, şimdiye kadar birçok habere kendi imzasını atarak, ilçede gündemi belirleyen tahsilli bir gazeteci olarak kendinden söz ettirdi. Siz her ne kadar algı yaratıp üstüne gitmeye çalışsanız da biz çalışanımızın sonuna kadar yanındayız ve onunla gurur duyuyoruz.

 

Şimdi gelelim Cumhur İttifakı’na daha öncede yazdığım gibi; Cumhur İttifakı’nın meclis listesinde birbirinden değerli adaylarımız var. Abdurrahman Caran,  Süleyman Uğurlu, Osman Deviren bu insanlar Korkuteli’nin evladı. Yıllarca Korkuteli Belediyesini yöneten Milliyetçi Hareket Partisi`nde meclis üyeliği ve yöneticilik yapmış, saygıdeğer ve ilçenin sevilen simaları. Bu haberleri onları tenzih ederek yapıyoruz. Korkuteli Belediye Meclis Üyesi olarak seçildikleri takdirde en güzel hizmetleri yapacaklarına inancım tam.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.