SON DAKİKA
Hava Durumu

Yarış kimle kim arasında?

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2019 11:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 11:02

Herkesin merak ettiği konu ise seçimi kimin önde götürdüğü?

Bu soru da en çok bizlere soruluyor. Bizde Korkuteli siyasetini iyi bilen ve yıllardır seçimlere girmiş aday olmuş, makam, mevkii sahibi olmuş kişilerle görüşüyoruz.

Seçim atmosferine girdiğimiz günlerde AK Parti adayının Hasan Ali İrban olacağı kesin gibiydi. Bu nedenle sayın İrban`a büyük bir teveccüh vardı. Siyasi kulislerde diğer adayların hiç uğraşmaması gerektiği seçimleri AK Parti`nin büyük bir farkla kazanacağı ifade ediliyordu.

Ancak beklenmeyen oldu.

Cumhur İttifakı kapsamında Korkuteli`nin MHP`ye bırakılmasıyla birlikte büyük bir kırılma yaşandı. Hasan Ali İrban, MHP`ye karşı Saadet Partisi`nden aday olarak bütün dengeleri bozdu.

Bu durum Millet İttifakına psikolojik avantaj yakalattı. Tamda bu sırada Seçim ofislerinin açılışlarını gerçekleştirdiler. Açılışa Muhittin Böcek`in katılması CHP`lilere de bir motivasyon sağladı. Her şey Millet İttifakının istediği gibi gitmeye başladı ve seçilme şanslarını çok yükselttiler.

Cumhur İttifakının başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Yıllardır birbirini rakip olarak gören AK Parti ve MHP`nin uyumsuzluğu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Moğol`un istifa etmesine kadar uzadı. Moğol`ın istifa etmesiyle büyük bir istifa dalgası yaşandı ve yönetim düştü.

İstifaların ardı ardına gelmesi ve AK Parti İlçe Yönetiminin düşmesi ise Saadet Partisi adayı Hasan Ali İrban`ı öne çıkardı. Aslında tamda bugünlerde Ömer İşlek atağa kalkmıştı. Ardı ardına gelen bakan ziyaretleri ve Menderes Türel`in tam desteği nedeniyle yükselişe geçen Cumhur İttifakı ve Ömer İşlek, AK Parti yönetiminin düşmesiyle yeniden yıkıldı. Bu süreçte yapılan bazı saldırılarda Ömer İşlek`e ciddi anlamda zarar verdi.

Bugünden itibaren adeta ilçede Hasan Ali İrban eline aldı sazı çalmaya başladı. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban`ın seçim ofisi konuşmaları bile miting havasında geçiyor, yapmış olduğu mahalle toplantılarına halk büyük ilgi gösteriyordu.

Cumhur İttifakı adayının hem “ithal” olması hem de arkasında başta Aliağa Belediyesi’ndeki uygulamaları olmak üzere çeşitli spekülasyonları barındırması, Hasan Ali İrban’ı ciddi bir alternatif olarak potaya sokuyor. Ömer İşlek, her ne kadar e devlet uygulaması üzerinden soy ağacını göstererek Korkutelili olduğunu iddia etse de vatandaş neyin ne olduğunu görüyor. İlçede konuşulan konu bütün yer isimlerinin tabelaları söküldüğünde Ömer İşlek`in birçok köyü bulamayacağı şeklinde.

Hasan Ali İrban seçimi önde götürüyor derken, Halil Kara yeniden atağa kalktı. Tamda bugünlerde Çanakkale programında yaşanan kalabalık, ardından düzenlenen 250 araçlık konvoy bir anda Halil Kara`yı öne geçirdi. Kararsız seçmeni kendisine yöneltti.

Bizimde sürekli olarak kafamız karışıyor. Bizde tahmin yürütüyoruz.

Yarın seçim olsa ilk 2 sırada Millet İttifakı adayı Halil Kara ve Saadet Partisi adayı Hasan Ali İrban`ın olacağını düşünüyorum. Ama şunu belirteyim bu tahminim yarın seçim olsa şartıyla geçerli.

10 gün sonra ne olur bilinmez.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.