SON DAKİKA
Hava Durumu

Yazıyor… Yazıyor İrban`ın adaylığını yazıyoooor

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2019 12:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 12:22

Ama biz AK Parti ve Saadet Partililerden öğrendiğimiz kadarıyla Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban`ın Cuma gününe kadar yani bugüne kadar düşünmek için süre istediğini öğrenmiştik.

Büyük gün geldi çattı.

Herkesin dilinde, herkesin konuştuğu konu, "Hasan Ali İrban ne karar verecek."

Şimdi sıkı durun. Açıklıyorum.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban`ın adaylığı yüzde 99,9 kesin. Bugün çok büyük ihtimalle 31 Mart Yerel Seçimleri için Korkuteli Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayacak. Bu adaylık Saadet Partisi çatısı altında olacak. Saadet Partisi`nin Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban`a reddedilemez bir teklif yaptığını zaten daha önce belirtmiştik.

Hasan Ali İrban, Saadet Partisi görüşmeleri 3-4 gündür AK Parti tabanında da tartışılıyor. İlk başta birçok kişi tepki gösterse de, partililerin Hasan Ali İrban ile görüştükten sonra yelkenlerini suya indirdiğini hal ve tavırlarından fark ediliyor. Şimdilik şunu belirtmek gerekir; Hasan Ali İrban kurucusu olduğu AK Parti`yle köprüleri atmadan, kırmadan veyahut herhangi bir polemiğe fırsat vermeden ak saçlıların da gönlünü alarak bu kararı aldı.

ANKET SONUÇLARI KARAR VERMESİNDE ETKİLİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde Hasan Ali İrban’ın da katıldığı bir toplantı sonrası Saadet Partisi tarafından 2 bin 231  kişi ile gerçekleşen telefon anketinde Hasan Ali İrban`ın yüzde 39,4, Halil Kara`nın yüzde 31,5 Ömer Niyazi İşlek`in ise yüzde 29.1`lik oranlar ile sonuçlanması İrban`ın karar vermesine en büyük etken oldu.

Aday ne kadar çok ise demokrasi içinde o kadar iyidir. Bugüne kadar İl Genel Meclis Üyeliği, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Korkuteli Belediyesi Grup Başkan Vekilliği ve son olarak Korkuteli Belediye Başkanlığı görevleri yapan Hasan Ali İrban, ilçe halkının sevgisini ve taktirini kazandı. Korkutelimiz için hayırlı  olsun.

İRBAN, DENGEYİ DEĞİŞTİRECEK

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban adaylığını açıkladıktan sonra dengeyi değiştirecek. Bu yapılan anketlerde de belli oluyor. Halil Kara`nın bugüne kadar seçimi önde götürdüğünü ifade ettik ama İrban`ın da seçime katılmasıyla durum bıçak sırtı haline geldi. Bugünden sonra ilçede 3 aşağı 5 yukarı belli olan meclis üyeliği listeleri bile değişebilir. Sürprizlere hazır olun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.