SON DAKİKA
Hava Durumu

BELEDİYELERİN KİRA ALACAKLARI DA YAPILANDIRILIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2018 12:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 12:23

Maliye Bakanlığı , Gümrük ve Ticaret Bakanlığı , İl Özel İdareleri , Belediyeler , Sosyal Güvenlik Kurumu ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları’na( Yikob) ait alacaklar yapılandırma kapsamında.

KİRALAR DA KAPSAMA ALINDI

Belediyelerin Emlak vergisi, Çevre Temizlik Vergisi , Ücret Alacakları , Su- Atık su- ve Katı atık ücreti alacakları ile Yikob’ların taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı fer’i alacakları yapılandırılıyor.

Ağustos/2016 da yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile Mayıs/2017 de yürürlüğe giren 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması hakkındaki kanunlarda Belediyelere ait taşınmazlardan doğan  kira alacakları kapsam dışı bırakılmıştı. Ama 7143 Sayılı Kanun Kapsamında ; Belediyelere ait olan taşınmazlardan doğan kira alacakları da 18 eşit taksitte 36 ay vade ye kadar yapılandırılabiliyor.

 

BAŞVURU SÜRELERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR ?

Başvurular için 31 Temmuz 2018 tarihine kadar ilgili belediyeye başvurmak gerekiyor.

 

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLIYOR ?

Borçlarını taksitli şekilde yapılandıranlar için İlk taksit ödeme süresi ve borçlarını peşin ödemek isteyenler için son ödeme tarihi 1 Ekim 2018. Yapılandırmaya başvuru esnasında herhangi bir ödeme yapma zorunluluğu bulunmuyor. Taksitler iki ayda bir ödenecek.

İLK 2 TAKSİT ÖNEMLİ

Borçlarını yapılandırarak taksitle ödemek isteyen borçlular için ilk iki taksit önemli. 01.10.2018 ve 30.11.2018 tarihlerindeki taksitlerin yapılandırmanın ihlal edilmemesi için vadesinde ödenmesi gerekiyor.

Borcunu Ödeyecek

Yargıç temele sormuş : 
Davacıya borcunu bir türlü ödemiyorsun. Neden?
Temel boynunu büker; "Vereceğum vermesine de bana 
üç ay mühlet ver diyorum, vermiyor. 
Üç yıldır beni oyalıyor."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.