SON DAKİKA
Hava Durumu

“GAZA GELMEMELİYİZ”

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2019 11:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 11:07

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Sayın Ömer Niyazi İşlek tüm zarafeti ve ihtişamıyla, kurduğu ince eleyip sık dokunan cümleleri ile çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

***

Sayın İşlek yıllardır içinde olduğu siyaseti gayet güzel çözmüş. Hem konuşmalarında hem de seçmene hitab ederken yaptığı el kol hareketleri ile seçmeninin takdirlerini toplamaya devam etse de son günlerde açıkladığı projeler gerçekten ciddiye alınacak projelerdir. Ancak bu projeleri hayata geçirmek Korkuteli Belediyesine kaça maal olacak bu kısmı biraz düşündürüyor.

***

Hadi diyelim İşlek Cumhur ittifakı çatısı altında ilçede seçimi kazandı! Projeleri de gayet güzel oy topladı. Ee peki bu derenin suyu nereden akacak, hangi bütçe ile bu projeler hayata geçirilecek. Yine yanlış hatırlamıyorsam hem 2014 yerel seçimlerinde hem de 2014 ten önceki dönemlerde Korkuteli’nde hep aynı projeler dillendirilmişti.

***

Örneğin kapalı hayvan pazarı. Hemen hemen her dönem bu proje seçmenin önüne atılıyor. Ancak her nedense her seferin de de ya yer bulunamıyor ya da bütçe ayrılıp proje bir türlü hayata geçirilemiyor. Bir başka örnek daha önce den de Korkuteli’nin merkezinden geçen dereden su akıtılmak istendi. Bura da da şu aklıma takıldı, bu dereden hangi suyu akıtacaksınız. Barajdaki su doluluk oranı malum, çiftçiye bile yetmiyor bu su, acaba kaynak nereden sağlanacak. Kaldı ki sadece Korkuteli’nin görselliği için barajdan devir daym ile su döndürsek bile bu ilçedeki çiftçiler, bu suyun bir litresinin bile heba edilmesini istemeyecektir. Ee peki nereden akacak bu derenin suyu. Çevre mahallelerin zaten kendilerine verilmeyen derelerindeki suyu mu bağlayacaksınız bu kanala.

***

Peki teleferik yap işlet devret modeli denmiş. Bu ilçe turizme açık bir ilçe değil ki her gün yüzlerce vatandaş bu teleferiğe binip para kazandırsın. Bildiğim kadarıyla yap işlet devret modellerinde yapılan projelerde eğer devrettiğin firma bu projeden para kazanmazsa açığını kendi kasandan ödemek zorundasın. Bunun örnekleri ülkemizde çok biraz büyük şehirlerde yapılan projelere bakarsanız bunu anlayabilirsiniz. Eee peki nereden sağlanacak bu açığın kaynağı.

***

Birde, Korkuteli’nde her seçim başrolde oynayan projelerden birisi yine doğalgaz. İnşallah bu sefer ilçeye bu doğalgaz gelir. Çünkü seçmen bu doğalgaz olayını yıllardır beynine yazdı. Aha geldi geliyor, proje bitti, onay alındı, derken defalarca bu halk doğalgazın gazına geldi. Yani anlayacağınız inşallah öküz ölmez de ortaklık ta bitmez.

***

Yine son zamanlarda bazı seçim irtibat bürolarında güvenlik güçlerinin olduğunu öğrendim. İşte en acı tablo bizim siyasetçilerimizin gözü önüne serilmiş demektir. O seçim irtibat büroları halka açık değil mi? Kim kimin tavuğuna kış dedi. Sizlerin maksadı birlik beraberlik değil miydi?

***

Her zaman söylerim biz Türk’lerin kanı hızlı akar damarlarından. Hemen celalleniriz bir olay olduğunda. Asarız keseriz tehdit ederiz.

***

Fakat bu emellerle seçim çalışması yapılmaz diye biliyorum ben. Birlik olmalıyız. Her geleni ayakta karşılamalıyız. Gönül hırsızı olmalıyız. Kavgayla tehditle bir yerlere gelinmeyeceğini iyi analiz etmeliyiz. Sizin görüşte olmayan seçmenleri nasıl kendinize inandırmayı planlıyorsunuz. Hani gönül belediyeciliği, hani birlikte güçlülük. Halkı ötekileştirmeyin derim. Kimsenin de gazına gelmeyin derim. Kazanan Korkuteli olsun siz olun.

***

Yine adaylarımız teker teker seçim irtibat bürolarının açılışlarını gerçekleştirdi, kimisi bakan getirdi, kimisi başkan. Kimisi milletvekili. Kimin propagandası daha kalabalık oldu son günlerde bunlar üzerinden seçimin kazananı ya da kaybedeni değerlendirildi. Yalnız burada şunu unutmayın ki kalabalığa hiçbir zaman güvenmeyin. Asıl olan kalabalık seçim sandığından çıkan sonuçlardır. Yani sizin seçmene verdiğiniz güven ve seçmenden aldığınız inançtır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.