SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkma …

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2019 10:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 10:21

 Korkular içindeki insan her türlü etkiye açık hale gelir. Korku duymamak yani korkmamak ise özgürlüğün ilk şartıdır. Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşına "korkma" diye başlamıştır.

Bu sözün şimdi bizi alakadar eden en büyük kısmı ise Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban`ın seçim sloganı haline gelmesi.

"Korkma"

İlk gördüğümüzde anlam veremedik. Kim kimden veyahut neyden korkmayacak diye düşündük.

Ama gördük ki bu gizemli seçim sloganı sadece bir slogan değil. Özellikle İrban`ın Ak Parti`den ayrılması sonrasında kendisiyle beraber hareket eden kişilere yönelik yapılan eylemler ve baskılar nedeniyle kafayı sıyırmak üzere olan seçmenlerinin tamda duymak istediği söz, "Korkma"

Geçtiğimiz günlerde bir sosyal paylaşım sayfasında arka camında Hasan Ali İrban`ın resmi olan Korkuteli plakalı bir aracın İzmir`in Aliağa ilçesinde hareket halinde olduğu bir video yayınlandı ve bu aracın içinde bulunan kişilerin MHP`nin adayı Ömer İşlek`e yönelik kumpas ve iftira çabası içersin de olduğu iddia edildi.

Videoda gösterilen aracın sahipleri bizleri buldular. Gazetemize geldiler çayımızı içtiler, açıklamalarını yaptılar.

Şahin marka aracın sahipleri, işleri gereğince sürekli olarak İzmir ve bölgesine gittiklerini ve böyle bir şeyle karşılaştıkları için çok sinirli olduklarını ifade ediyorlar.

Yaptıkları açıklamada, Aliağa`ya gelmeden önce bir petrol ofisinde durduklarını bu sırada önlerine bir aracın kırdığını aşağıya inerek kendilerini önce  tehdit edip sonra, "Ömer İşlek hakkında bilgi toplamaya mı geldiniz? Bizde zaten sizi bekliyorduk. Fotoğraflarınızı çektik, Ömer İşlek`e gönderdik" demişler. Üstüne birde hakaret etmişler.

Daha söyledikleri çok şey var ama şimdilik vatandaş bu kadarını bilse yeterli. Bu kişiler sosyal paylaşım sitesi yöneticilerine bir çağrıda bulunuyorlar. Kim olduklarını haberi yapan sosyal paylaşım sayfasının açıklamasını bekliyorlar. Eğer bir açıklama yapılmaz ise Aliağa`da ne yaşayıp, yaşamadıklarını, oraya ne için gideceklerini kendileri açıklayacaklarmış.

Elçiye zeval olmaz derler biz görevimizi yerine getirelim.

Ama kendimizi de sorgulayalım. Biz ne zaman bu hale geldik.

Korkuteli hangi seçimde bu kadar gerildi. Neredeyse kardeş kardeşe düşman olmak üzere.

1970`li, 80`li yıllardaki olayları yeniden mi yaşamak istiyoruz. O kötü günlere geri dönmek arzusu içerisinde miyiz?

Korkutelili bir kişi özel aracıyla Aliağa`ya gitmek isterse videoları çekilerek taciz mi edilecek?

Bunlara nasıl izin verilir?

Lütfen kendimizi sorgulayalım.

Tekrardan ifade etmek gerekirse. Seçimlerin bitmesine 2 haftadan az kaldı, geldi de geçiyor bile.

Ama dostluklar ve düşmanlıklar gelip geçmez. Hepimizin dikkatli olması gerekiyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.